Шакири: Ще наложим собствената си игра на Франция


Н. Гавазов

Шакири: Ще наложим собствената си игра на Франция

Полузащитникът на Швейцария Джердан Шакири сподели очакванията си за мача с испанския национален отбор.

"Често сме показвали, че можем не само да защитаваме, но и да вкарваме. Вкарахме три гола на  Франция. Ще се опитаме да наложим собствената си игра. Ние сме добре подготвени и ще се опитаме да дадем 120 процента, за да покажем, че сме готови да отидем по-далеч. Вече видяхте това в мача срещу Франция.

Много съм горд, че мога да заведа отбора на толкова важен мач. Трябва да се подготвим  както обикновено. Дори да съм капитан, аз съм същият играч - със или без превръзка. Ще се опитам да покажа всичко, което мога, за да помогна на националния отбор.

Победихме срещу Франция и преминахме към следващия етап. Това бе особено тежък мач, но имах добри шансове, особено през първото полувреме и мисля, че помогнах добре на отбора. Ще се опитаме да играем по същия начин. Ако вкарам или дам асистенция, ще бъде чудесно. Но ако не го направя, това не означава, че ще имам лош мач. Победихме Франция и съм много горд, че съм част от този отбор", заяви Шакири.

Мачът между Швейцария и Испания ще се проведе в петък, 2 юли в Санкт Петербург, началото е от 19:00 часа българско време.

  Сподели
251