Джака отписа Испания, чака Англия на полуфиналите


Н. Гавазов

Джака отписа Испания, чака Англия на полуфиналите

Капитанът на швейцарският национален отбор Гранит Джака коментира победата над Франция при изпълнение на дузпи в 1/8-финалите на Европейското първенство. Халфът бе обявен за най-добрия играч на мача.

"Някъде около 68 минута, когато французите имаха корнер, погледнах часовника си и казах на Ян: "Трябва да се събудим“. Оставаха ни около 25 минути. След 3: 1 знаех, че ако вкараме втория, все пак имаме шанс да изравним резултата. Бяхме по-добрият отбор и искахме да спечелим този мач в продълженията. В резултат нашият страхотен вратар спаси дузпа.

Искам да благодаря на целия екип и най-вече на нашия треньор, който толкова много се грижеше за нас и инвестира толкова много в нас и в крайна сметка му върнахме със същата монета.

Имаме нощ, в която трудно можем да забравим за това, което успяхме да постигнем и ще го отпразнуваме. Още на следващия ден ще пътуваме със самолет за Санкт Петербург и ще се съсредоточим изцяло върху подготовката за следващия мач. Срещу Испания ще бъдем в отлична форма, за да срещнем Англия на полуфиналите“, заяви Джака.

Напомняме, че швейцарците достигнаха до четвъртфиналите на голям турнир за първи път след Световното първенство през 1954 година.

  Сподели
405