Белгия надви Португалия с един удар (видео)


И. Ангелов

Белгия надви Португалия с един удар (видео)

Белгия и Португалия се изправиха в най-чакания осминафинал от Евро 2020. Днес на "Ещадио де Ла Картуха" в Севиля "червените дяволи" спечелиха с 1:0 с единствения си точен удар в мача, докато те издържаха на натиска на шампиона през целия мач след това, като бяха спасени и от гредата.

В първата част двата тима внимаваха и не организираха много удари и атаки. Жота пропусна голямо положение рано в мача, а в 42-ата минута от дистанция Торган Азар вкара красив гол през Патрисио за 1:0.

Второто полувреме започна с контузия за Кевин Де Брюйне и той бе заменен от Дрис Мертенс. Така Белгия загуби контрола в средата на терена и Португалия притисна противника до края на срещата, като организира множество атаки и удари. Най-добрите положения дойдоха след 80-ата минута, като Бруно Фернандеш в 82-ата минута намери главата на Диаш в полето за мощен удар право в Куртоа.

Минута след това избита топка попадна на пътя на Герейро на дъгата, и той стреля ниско и далеч от Куртоа, но гредата спаси вратата на Белгия. До края Португалия продължи да доминира, но не успя да достигне до гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
351