Швейцария ще надвие Турция


Н. Гавазов

Швейцария ще надвие Турция

Швейцария - Турция
Стадион: "Олимпийски", Баку
Дата: 20.06.2021 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Славко Винчич (Словения)

Швейцарският национален отбор ще играе срещу Турция в третия кръг на груповата фаза на Европейското първенство.

Швейцарският национален отбор дойде на турнира с доста големи амбиции, въпреки че резултатът се решаваше само на футболното игрище, но още в първия кръг отборът на Владимир Петкович бе изправен пред труден тест от Уелс. Швейцарците бяха доста близо до победа, но така и не успяха да наклонят везните в своя полза, като най-голяма вина за това имат нападателите, които пропиляха почти дузина шансове за гол. Във втория кръг швейцарският национален отбор катастрофира срещу Италия, отстъпвайки на всички фронтове. Като цяло не всичко е загубено, защото победа днес ще позволи на "часовникарите" да съберат 4 точки, а това със сигурност ще е достатъчно да продължат напред като един от третите най-добри отбора. Има и вариант, при който Уелс да претърпи голяма загуба от Италия, а победа с голяма разлика над турците да прати Швейцария на второ място в групата.

Турският национален отбор на свой ред вече почти загуби шансове да се класира за плейофите на турнира. В началния мач на Европейското първенство хората на Шенол Гюнеш издържаха едно полувреме срещу Италия, но въпреки това се разпаднаха след автогола на Демирал. Очакванията бяха, че съседите ще се реваншират срещу Уелс във втория кръг, още повече, че трибуните на Олимпийския стадион в Баку бяха на страната на турците. Британците обаче надиграха съперника си, при това "драконите" не вложиха много усилия, тъй като турската атака и средна линия бяха без идеи. Резултатът 0:2 влоши ситуацията за колектива на Гюнеш и единственият шанс за продължаване напред сега е победа над Швейцария и очакване на резултатите в другите групи.

Едва ли ще видим някакви промени в състава на съседите. Слабата резервна скамейка предполага използването на същите футболисти както в първите два мача. Предполага се, че Владимир Петкович ще направи една-две смени, но основно ще използва футболистите от предишните срещи. Според австрийски източници, очаква се, че Марио Гавранович ще започне на мястото на Емболо или Сеферович.

Турция дойде с голяма кошница на това Европейско първенство, а победите над Франция и Нидерландия дадоха надежда за излизане от групата. Това обаче не се случи и съседите не впечатлиха по никакъв начин. Ако следваме логиката на събитията, Швейцария би трябвало да вземе тази среща. От друга страна турците ще са освободени от напрежението и е естествено да си зададем въпроса, дали това няма да им помогне да покажат футбола, който демонстрираха преди турнира?

Прогноза: Швейцария - Турция 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Турция (Шенол Гюнеш)
 
Чакър
   
Мюлдюр
Демирал
Сиюнджу
Мерас
Юндер
Айхан
Юкуслу
Кафеджи
Чалханоглу
Йълмаз
Гавранович
Емболо
Шакири
Родригес
Фройлер
Джака
Мбабу
Аканджи
Шьор
Елведи
   
Зомер
 
Швейцария (Владимир Петкович)

Обоснована прогноза: Швейцария - Турция 2:1

  Сподели
334