Бруно за финала през 2016-та, играта с Роналдо и мача с Германия


Н. Гавазов

Бруно за финала през 2016-та, играта с Роналдо и мача с Германия

Бруно Фернандеш  посрещна европейската титла на Португалия  сам в хотелската си стая. Тогава решителният гол на Едер го изпрати в почетната обиколка по коридорите на хотела. Пет години по-късно той играе заедно с героите си като ключов футболист в отбор, който се стреми да защити титлата. 26-годишният португалец се потопи в спомените и сподели очакванията си за играта с Германия.

Къде бе той, когато Португалия спечели Евро 2016...

Прекарах предсезона с Удинезе и живеех в хотел с двама или трима играчи от Франция. Те гледаха финала в конферентната зала, имаше голям екран. Реших да остана в стаята си и да страдам сам. Бях с португалската си фланелка. Обзаложихме се с един от французите: чийто отбор загуби, той публикува снимка на победителя в социалните си мрежи след мача.

И когато Едер вкара ...

По това време партньори вече чукаха с голяма сила на вратата на стаята, защото Франция натискаше все повече и повече. Те се приближиха до стаята, почукаха и извикаха. Но тогава падна голът. Изтичах в коридора и хукнах надолу към фоайето, крещейки с пълни дробове. Разбира се, французите не бяха толкова щастливи. Но Тома Ерто спази обещанието си и публикува снимка с мен. Това беше красив жест на феърплей.

За победата над Унгария ...

Беше трудна игра. В началния мач винаги има напрежение и нервност. Мисля, че играхме добре, търпеливо. Знаехме, че Унгария ще се защитава много и не се отчайвахме. В крайна сметка успяхме да отбележим. След първия гол се появиха свободни зони, а ние добавихме втория и третия.

За рекордите на Роналдо ...

Дълги години мечтаех да играя за националния отбор, от детството гледах как играе Кристиано. Привилегия е да можеш да видиш с очите си как вкарва голове за националния отбор. Има и други футболисти, на които винаги съм се възхищавал: Жоао Моутиньо, Пепе, Руй Патрисио. Жозе Фонте имаше различен път в кариерата, но младите играчи също го очакват. Знаем през какво са преминали, за да стигнат тук.

За предстоящата среща с Германия ...

Не знам как ще протече, но основната цел е да обърнем тази история в наша полза. Мачът няма да е лесен, феновете на Мюнхен ще им дадат мотивация. Те се нуждаят от победа. Понякога това може да бъде положителен фактор, понякога може да бъде отрицателен поради нерви и прекомерна ревност. Ще се опитаме да използваме всичките си козове и да се наслаждаваме на играта.

  Сподели
131