Сантош: Изобщо не се страхувам от Германия


Н. Гавазов

Сантош: Изобщо не се страхувам от Германия

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира предстоящия мач с Германия от  втория кръг на груповата фаза на Европейското първенство.

"В мачовете, които сме гледали, Германия игра 3-4-3 и след това се премести на 4-3-3. В един двубой Емре Джан бе ляв защитник и бе ключов на терена. Но в последно време това е схема 3-4-3. Гледах внимателно мача с Франция и през второто полувреме Кимих игра отвътре, а Гинтер натискаше по десния фланг.

В един момент Португалия се превърна в отбор, с който трябва да се съобразяват. Тя и преди това бе силна, но четири или пет от водещите европейски национални отбори въпреки, че отдаваха почит на Португалия и португалските футболисти, вътрешно вярваха, че са по-силни и трябва да победят. Мисля, че в момента никой в ​​Европа и по света не мисли, че е лесно да се играе с Португалия.

Изобщо не се страхувам от Германия. Мисля, че и двата отбора се уважават и са достатъчно силни, за да решат резултата от мача. Но не бива да се прекалява и да се твърди, че Португалия е фаворит в гостуването срещу Германия. С това отношение моите играчи дори няма да постигнат равенство", заяви Сантош.

Напомняме, че дуелът между Португалия и Германия ще се проведе в събота, 19 юни. Срещата започва в 19:00 часа българско време.

  Сподели
215