Италия се разправи и с Швейцария (видео)


И. Ангелов

Италия се разправи и с Швейцария (видео)

Италия прие Швейцария на "Щадио Олимпико" в срещата от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020. След като на старта на състезанието италианците надвиха Турция с 3:0, и днес те се справиха с 3:0 и задържат първото си място в първа група на състезанието. По-рано Уелс надви Турция с 2:0 и след равенството с Швейцария на старта 1:1 заема втора позиция с 4 точки.

До почивката днес Италия надиграваше, като в 19-ата минута след корнер на Инсине успя да се извиси Киелини, който първо надигра във въздуха двама бранители и довкара падналата на земята топка, преди ВАР да отмени попадението му заради игра с ръка.

В 24-ата минута обаче Киелини напусна принудително придържайки задната част на бедрото си и бе заменен от Ачерби. Минута след това Доменико Берарди проби по фланга и пусна успоредно центриране за включилия се в полето Локатели, който оформи 1:0 на празна врата. На 23 години и 159 дни той стана най-младият реализатор на Евро 2020 до тук и най-младият за Италия на европейско от Марио Балотели през юни, 2012, когато вкара на 21 години и 321 дни.

След почивката Локатели вкара отново в 52-ата минута. Тук той получи топка от Барела на дъгата, овладя и стреля между двама бранителя неспасяемо за вратаря за 2:0. До края Швейцария направи няколко промени в състава, но така и не затрудни съперника. Напротив, в 89-ата минута Чиро Имобиле от позиция извън наказателното поле стреля ниско в обсега на вратаря, но топката премина през ръцете му за 3:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
384