Испания и Швеция в равен с много пропуски (видео)


И. Ангелов

Испания и Швеция в равен с много пропуски (видео)

Испания и Швеция се срещнаха в Севиля за втората среща от пета група на Евро 2020. След като по-рано Словакия изненада Полша с 2:1, Испания и Швеция изиграха скучен двубой, завършил при 0:0, в който испанците владееха топката близо 90% от времето, и все пак допуснаха опасности и може би се спасиха с доза късмет.

До почивката Олмо и Мората пропуснаха големи възможности за испанците, а в невероятно положение в 41-ата минута за Швеция Исак стреля неточно под ъгъл, топката срещна Йоренте, който опита да избие от гол-линията, но го направи по посока на вратата си, топката нацели страничната греда и попадна в ръцете на вратаря, който бе извън позицията си.

Втората част отново мина под диктовката на "Ла Фурия", която създаде повечето положения. Отново обаче в 61-ата минута Швеция пропусна невероятно положение когато Исак между трима се справи в полето и подаде ниско за Берг на празна врата. Тук нападателят някак не нацели топката и на може би метър от вратата стреля неточно. В 90-ата минута най-доброто положение бе пред Морено за Испания, който с глава не успя да преодолее вратаря.

Така срещата завърши без голове, като в последните 12 срещи между тези отбори Швеция имаше само 1 суха мрежа и тя бе на Евро 2006 когато победи с 2:0 (голове от Йохан Елмандер и Маркъс Олбак). Тогава бе и последната победа на шведите над Испания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
396