Холандия без Матейс де Лигт в първия си сблъсък


П. Пенков

Холандия без Матейс де Лигт в първия си сблъсък

Холандия ще влезе в първия си мач от Евро 2020 срещу Украйна в неделя без Матис де Лигт, тъй като защитникът на Ювентус се възстановява от контузия в слабините, потвърди треньорът Франк де Бур. "Малко е рано, така че не искаме да рискуваме с него, а имаме още две двубоя в груповата фаза", сподели Де Бур пред репортери на пресконференция в събота.

"Контузията му не е толкова лоша, така че сме сигурни, че той ще вземе участие в следващия мач."

Както знаете Де Лигт пропусна последната контрола на с Грузия преди Евро 2020 миналия уикенд, като определено неговото отсъствие е сериозен удар, тъй като тима започва турнира без другия си водещ централен защитник във Вирджил ван Дейк, след като звездата на Ливърпул все още се възстановява от тежка контузия в коляното.

Наскоро Франк де Бур потвърди също така, че Яспер Силесен също ще остане извън състава, след като беше диагностициран с COVID-19. В този случай ветеранът Маартен Стекеленбург, който наскоро навърши 38 години, ще предпочетен пред Тим Крул (Норич Сити).

Той е нашият номер едно в този момент ", каза Де Бур за Стекеленбург, който игра за тима, който загуби от Испания на финала на Мондиал 2010.

"Лалетата" се завръщат на голямата сцена, след като не успяха да се класират нито за Евро 2016, нито за Мондиал 2018 в Русия. Както знаете Холандия ще изиграят всичките си мачове в група С у дома в Амстердам, като след Украйна, тима ще приема Австрия следващия четвъртък, а след това и Северна Македония на 21 юни.

  Сподели
386