Англия и Хърватия ще стартират с реми


И. Ангелов

Англия и Хърватия ще стартират с реми

Англия - Хърватия
Стадион: Уембли
Дата: 13.06.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Тази среща ще е болезнен спомен за Англия, но и мотивация, след като на полуфиналите на последната Световна купа през 2018 г. именно Хърватия премина към финалите след победа в добавеното време с 2:1. От тогава тези два отбора се срещнаха 2 пъти, като Англия спечели веднъж и видяхме равенство в следващия случай.

В подготовката за Евро 2020 двата отбора не впечатлиха особено, като Англия спечели двата си приятелски мача с Австрия и Румъния с по 1:0, без да използва състава, който вероятно ще видим като титулярен за европейското. Хърватия направи 1:1 с Армения преди да загуби от Белгия минимално, и отново като използва твърде много играчи в двете срещи.

Откъм състави, домакините вероятно няма да разчитат на Хари Магуайър, който е поставен редом с Букайо Сака под въпрос. По данни от медиите Люк Шоу е бил поставян като централен бранител в подготовката за този мач, като се предполага, че Гарет Саутгейт ще предпочете система с трима централни бранители. Джон Стоунс е сигурният стартиращ в сърцето на отбрана, като опции покрай него са Мингс и Уайт.

Нито един от играчите на Манчестър Сити или Челси не получиха минути за Англия в приятелските срещи преди този мач, но се очаква те да са важна част от състава и да вземат участие. Джордан Хендерсън се завърна директно за национала след като пропусна дълъг период за Ливърпул, и той изигра 45 минути срещу Румъния, в които пропусна и дузпа. Не е ясно дали ще се заложи на него в средата на терена.

При гостите титулярният състав е по-лесно предсказуем, като неясна ще е позицията в нападение измежду Андрей Крамарич и Бруно Петкович. На крилото Анте Ребич и Йосип Брекало се борят за място, докато в средата конкуренцията е между Матео Ковачич и Никола Власич.

Англия бе един от най-добрите отбори в квалификационната фаза за Евро 2020. В последните 3 мача тимът вкара поне по 4 гола и не допусна. Загубата липсва за "Трите лъва" в 32 от последните 34 мача за европейско първенство. Хърватия няма загуба в 6 поредни срещи в това състезание.

Напрежението обаче отново е върху Англия, която медиите задължават да се представи добре. Първият мач в групата изглежда като най-тежък на хартия, и предстои да видим как младите звезди на Англия ще се справят с опита в лицето на Лука Модрич и компания. Хърватия никога не е губила на откриване на Европейско първенство - 4 победи и 1 равен, докато Англия няма победа в първи мач на Евро - 5 равенства и 4 загуби.

Прогноза: Англия - Хърватия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хърватия (Златко Далич)
 
Ливакович
   
Вида
Кар
Вършалко
Баришич
Ковачич
Брозович
Ребич
Модрич
Перишич
Петкович
Грийлиш
Кейн
Рашфорд
Шоу
Филипс
Райс
Джеймс
Стоунс
Мингс
Уокър
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Хърватия 1:1

  Сподели
191