Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 05.11-09.11


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 05.11-09.11

Европейският футболен уикенд не бе само трите големи дербита в Германия, Англия и Франция - почивните дни ни дариха и с други събития, като голямата победа на Ювентус над Парма, откъсването на Байерн Мюнхен от своите преследвачи, провалите на Арсенал и Манчестър Сити, третото поражение на Тотнъм в последните четири мача на тима, голът на Стефан Ел Шаарави и много други неща, които няма как да не радват почитателите на качествения европейски футбол.


Представяме ви: Dream Team за 05.11 - 09.11. Тактическа постройка 5-4-1.


ВРАТАР

Брад Гузан (Астън Вила)

Колебанията ни с този пост бяха свързани с това, дали да не предпочетем Марко Спортиело от Аталанта, който донесе точката на своите в мача им със Сасуоло. Изборът ни падна върху 30-годишният страж на бирмингамци, защото той също донесе точката на тима сив двубоя с Уест Хем, но Гузан извърши едно спасяване повече от своя конкурент, освен това ударите към вратата на Вила бяха два пъти повече от тези срещу Спортиело.

Подгласници: Спортиело (Аталанта).

 


ЗАЩИТА


Серж Орие (ПСЖ)

Парижани победиха Марсилия с 2:0 в главния мач на френския футбол. Трябва да кажем, че резултатът не отразява истинското развитие на нещата на терена във френската столица. Гостите от юга стояха по-добре на терена през първите 30 минути на срещата и на няколко пъти застрашиха вратата на Сиригу. Защитата на домакините почти се справи със задълженията си, но ако трябва да отделим някого, това е Орие, който спечели всичките си единоборства и не позволи на противника да атакува опасно през неговата зона. 12 успешни шпагата показва, че Орие наистина е имал много работа в двубоя. Тук ще добавим също така, че бранителят се отчете с асистенция, която сложи точка на спора между ПСЖ и Марсилия.


Данте (Байерн)

Мюнхенци продължават да оглавяват турнирната таблица, разгромявайки Айнтрахт с 4:0. Мануел Нойер не пропусна, а не малка роля за този факт изигра и добрата игра на Данте. Бразилецът изпълни седем шпагата, шест пъти изнесе топката от опасната зона и записа на сметката си 93% точност при подаванията.


Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Продължава победната серия и на Реал Мадрид, който през уикенда се сблъска с Райо Валекано. Победата с 5:1 за "белите" не означава, че съперникът стоеше в глуха защита. Рамос обаче много добре се справи при изпълнение на основните си функции, освен това редовно се включваше и в атаките на своите, отбелязвайки един гол и помагайки за постигане на победата с 5:1.


Кристиан Гюнтер (Фрайбург)

Фрайбург неочаквано прекъсна лошата си серия, побеждавайки у дома не кой да е, а Шалке 04. В състава на домакините искреше Гюнтер, който помогна на отбора си да не допусне гол, спирайки всички атаки на противника. Голът на Кристиан пък е признак, че той може да играе не само в отбрана, но и да атакува.


Стефан Лихтщайнер (Ювентус)

Един от най-добрите десни защитници в Европа към момента. В двубоя, в който "бианконерите" унищожиха Парма, швейцарският национал се отчете с гол и две асистенции. Достатъчно, за да намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

 

Подгласници: Кейхил (Челси), Янмат (Нюкасъл), Ригани (Емполи).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Виктор Ваняма (Саутхемптън)

"Светците" продължават да изненадват Тъмния Албион и стара Европа. Саутхемптън не позволи на Челси да се откъсне в класирането в голяма степен благодарение на блестящата игра на Ваняма, който проведе блестящо мача срещу Лестър. Кенийският опорен полузащитник асистира на Шейн Лонг, извърши седем чисти шпагата и 11 пъти спря атаката на противника.


Тони Кроос (Реал Мадрид)

Немският национал бе избран за играч на мача на своите с Райо Валекано. Причината за това не са само голът и асистенцията на Кроос, но и организаторските му действия, в които точността на паса на Тоно достигна 94%.


Миралем Пиянич (Рома)

През уикенда Рома разгроми Торино с 3:0, като главната звезда в мача се превърна Миралем Пиянич. Босненецът записа в своя актив 2 асистенции, извърши 121 докосвания на топката и можеше сам да вкара, ако топката не бе срещнала гредата.

 

Джеферсон Монтеро (Суонзи)

Лявото крило на Суонзи се отчете само с асистенция в мача на "лебедите" с Арсенал, но попада в нашия отбор и за цялостната си игра срещу "артилеристите". Еквадорският футболист през всичките 90 минути остана пълен господар на лявата част на терена, създавайки по този начин предпоставки за напрежение пред вратата на противника, а на журналистите давайки тема за размисъл, какво щеше да се случи, ако Начо Монреал бе играл на десния фланг на зашитата на Арсенал, а Калъм Чембърс бе в средата.


Подгласници: Кейта (Рома), Вернер (Аугсбург), Фирмино (Хофенхайм), Олковски (Кьолн), Уолтърс (Стоук), Моура (ПСЖ).

 

НАПАДЕНИЕ


Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)

Това е главната звезда на европейския уикенд. В мача на Байерн с нещастния Айнтрахт немският национал нанесе четири удара, като три от изстрелите се оказаха резултатни. Какво повече трябва да коментираме?

Подгласници: Агуеро (Манчестър Сити), Тевес (Ювентус).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Гари Монк (Суонзи)

В голяма степен 35-годишният специалист дължи мястото си начело на нашия отбор благодарение на Арсен Венгер, който прояви учудваща пасивност в двубоя Суонзи - Арсенал. Така или иначе заслугата на Монк за победата на "лебедите" е голяма. При резултат 0:1 Гари извърши необходимите смени, а освен това промени схемата на игра от 4-2-3-1 на 4-1-3-2. Няма да разсъждаваме над това, защо Венгер не предприе нищо в мача. Факт е, че Монк си свърши блестящо работата, а Суонзи грабна трите точки.

 

  Сподели
198