Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 29.10 - 03.11


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 29.10 - 03.11

Любителите на европейския футбол бяха зарадвани с няколко дербита и други не по-малко интересни срещи през уикенда. В Германия се състоя главния мач на първата част на сезона, но главен само по своя статут, а не от класирането на съперниците. В дербито пък на неочакваните претенденти за Шампионска лига Борусия М'гладбах загуби от Хофенхайм с 3:1. В Англия Крис Смолинг остави отбора си с човек по-малко и помогна на "гражданите" да се утвърдят като стопани на Манчестър, а Саутхемптън продължи да отстоява втората си позиция, а не предпоследното място, както мнозина предричаха. В Испания Луис Енрике загуби от бившия си отбор и каталунците за първи път от десет години се озоваха на четвъртото място в класирането. Не по-малко интересно бе в Италия, където Наполи победи Рома, а Парма записа първия си успех и то не срещу кого да е, а против Интер.

Представяме ви: Dream Team за 29.10 - 03.11. Тактическа постройка 4-4-2.

 

ВРАТАР

Серхио Алварес (Селта)

Имахме колебания за този пост, тъй като Марко Спортиело от Аталанта изигра два отлични мача през миналата седмица, но изборът ни падна върху 28-годишния вратар на скромния Селта, който направи осем спасявания в мача с Барселона, а отборът му постигна историческа победа с 1:0 над каталунците, при това на "Камп Ноу".


Подгласници: Спортиело (Аталанта)

 


ЗАЩИТА


Калъм Чембърс (Арсенал)

Чембърс продължава много успешно да се представя и за втора поредна седмица намира място в символичния отбор на FUTBOL TV. Този път обаче бранителят попада в нашия отбор не толкова заради действията си в защита, а за това, че игра блестящо в атака. Гол и асистенция от страна на Чембърс са достатъчно основание един защитник да бъде избран сред 11-те най-добри през уикенда.

Шкодран Мустафи (Валенсия)

Немският защитник стана играч на мача с Виляреал и едва ли някой ще дръзне да оспорва това. "Прилепите" победиха съперника си с 3:1, а именно Мустафи помогна за успеха, отбелязвайки две попадения в мача.


Джером Боатенг (Байерн Мюнхен)

Защитникът на баварците проведе образцов мач срещу Борусия Дортмунд и помогна на тима си да се постигне победа на своя съперник. Боатенг спечели всички единоборства, в които взе участие, освен това защитникът можеше да стане автор на две асистенции, но в завършващата фаза партньорите му пропиляха създадените шансове.


Гилермо Стендарто (Аталанта)

33-годишният италианец проведе два много здрави мача през миналата седмица. Най-напред той помогна на отбора си да не загуби от Наполи, още повече, че в този ма трябваше да поправя някои груби греши на свия партньор Николо Черубин. През уикенда пък Стендарто не позволи на Торино да вкара гол. По-точно казано, бранителят предотврати няколко гола на домакините, а това донесе ценни точки в актива на Аталанта, която има много проблеми през този сезон.


Подгласници: Вемер (Падерборн), Клиши (Манчестър Сити), Компани (Манчестър Сити), Колочини (Нюкасъл).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Сеск Фабрегас (Челси)


Най-креативният играч на сезона във Висшата лига продължава да щампова асистенция след асистенция и да осигурява победите на лондончани. В мача с КПР испанецът асистира на Оскар. Освен това, на сметката на Сеск са 124 докосвания на топката и 13 пресечени топки.

 

Паоло де Чели (Парма)

Много здрав мач направи крилото на Парма срещу Интер. Впрочем, основната позиция на италианеца е на левия фланг на защитата, но Роберто Донадони постави там Фелипе, така че Паоло се наложи да играе по фланга и да подпомага нападателите. 28-годишният футболист изпълни блестящо задълженията си, освен това вкара и два гола, с което помогна на отбора си да запише първа победа през сезона.

 

Алексис Санчес (Арсенал)

Престъпление ще бъде, ако не включим чилиеца в нашия отбор. Алексис отправи седем удара към вратата на Бърнли, от които пет попаднаха в очертанията. От тях два опънаха мрежата и донесоха победа на Арсенал. Какво ли щяха да правят "артилеристите", ако нямаха в редиците си играч с качествата на Санчес? Най-вероятно нямаше да победят.

 

Кевин де Брюйн (Волфсбург)

Волфсбург записа пета поредна победа в Бундеслигата и благодарение на това "вълците" се изкачиха на второ място в класирането, давайки ясно да се разбере, че приказките за участие в Шампионска лига не са празни откъм съдържание. Този път жертва на Волфсбург стана Щутгарт - домакините не успяха да се противопоставят на съперника си и загубиха с 4:0, като Де Брюйн се замеси във всичките попадения на своите. На сметката на белгиеца има гол и асистенция, а той бе избран за играч на мача.

Подгласници: Моузес (СтоукСити), Перишич (Волфсбург), Малуда (Мец), Колочини (Нюкасъл).


НАПАДЕНИЕ


Стивън Флетчър (Съндърланд)

28-годишният нападател на Съндърланд показа невероятна производителност в мача с Кристъл Палас. Флетчър отправи само три удара срещу лондончани и вкара два гола! Впрочем, друго не се иска от един нападател. Победата пък помогна на "черните котки" да се измъкнат от опасната зона.


Гонсало Игуаин (Наполи)

Гонсало проведе поредният си силен мач през миналата седмица. Впрочем, двубоите бяха два. През уикенда аржентинецът се разписа във вратата на Рома, а след това асистира на Кайехон за крайното 2:0. Няколко дни по-рано пък точният удар на Игуаин спаси тима му от поражение в Бергамо.


Подгласници: Роналдо (Реал Мадрид), Гризман (Атлетико Мадрид), Лаказает (Олимпик Лион).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Джампиеро Гасперини (Дженоа)

Някои читатели може би няма да са съгласни с нас, заради това, че пренебрегваме наставника на Селта Маурисио Берисо, но пък, ако се вгледаме по-внимателно в действията на Гасперини, ше видим, че наставникът на Дженоа има пълното право да води нашия отбор.

"Грифоните" проведоха два мача през миналата седмица - като домакин на Ювентус и като гост на Удинесе - като и двете срещи бяха спечелени от генуезци. Това е една от причините за нашия избор. По-голямата обаче е заради тактическата гъвкавост, която прояви Гасперини. В двубоя с шампиона специалистът заложи на схема 4-5-1-1, с която изненада Алегри. Наситената средна линия неутрализира полузащитата на противника, а ролята на Пероти бе не толкова да подпомага единственият нападател Пиниля, а да пречи на изнасянето на топката от страна на противника. Дженоа приспа Ювентус и нанесе своя удар в края на мача - когато нямаше време за реакция.

Срещу Удинезе нещата се развиха по съвсем друг начин, като най-важното - изненадващо за противника. Гасперини започна със схема 3-4-3! С Пероти на десния край на атаката и Матри в центъра. Изключвайки гола на Ди Натале в първата минута, "грифоните" установиха тотално преимущество от самото начало и заслужено победиха с 4:2. Шестте точки пък помогнаха на тима да се доближи на пункт от топ 3. Едва ли повече някой ще подценява генуезци и техния треньор.

 

  Сподели
196