Биелса: Бях прав да критикувам президента


И. Ангелов

Биелса: Бях прав да критикувам президента

Новият треньор на Марсилия, Марсело Биелса, застана зад критиките си по адрес на Винсен Лабруне, президентът на клуба, преди срещата между двамата в понеделник. Аржентинецът пое Марсилия през лятото, като замени Хосе Аниго, който бе начело временно след напускането на Ели Бауп през декември.

Биелса обаче влезе в скандал преди около месец, обвинявайки своя бос, че се е отрекъл от обещанията си по отношение на трансферния пазар:

"Въпросът не е дали аз прекалих с думите си, както някои смятат. Въпросът е дали това, което казвам, е истина. Аз видях пресконференцията и всичко казано бе вярно и точно. Трябваше да кажа това, което трябваше да бъде казано. Щеше да е безотговорно за мен да мина напред и после да се върна по тази причина."

"Аз не знам какво ще излезе от нашата среща. Нямам амбиции да ставам аз този, който ще взема решенията за трансферите. Това ще е неправилен извод за реакцията ми, защото аз искам единствено всяка процедура да е прозрачна."

Биелса заговори, че е недоволен от подписването на клуба с бранителя от Бразилия, Дориа, който пристигна от Ботафого миналия месец:

"Мисля, че ако Дориа прочете вестника, той ще си помисли, че не оценявам качествата му на футболист, но аз никога не съм казвал това, защото не съм го виждал. Аз протестирах срещу идването му защото никой не попита за моето мнение по въпроса."

  Сподели
119