Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (16.11-22.11)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (16.11-22.11)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 16.11 - 22.11. Тактическата схема е 3-5-2.

ВРАТАР

Гай Н'ду Асембе (Валенсиен)

Страхотният ариегард на Валенсиен със своите действия се оказа последна преграда пред нападателите на шампионите от Бордо, опази вратата си от ударите на Шамак, Кавенаги, а изпълнението му при удара на Вендел бе повече от блестящо. Камерунеца правеше плонжове като лъв и напомни за легендарният си сънародник Н'Коно. Бихме казали, че половината от заслугата Валенсиен да победи Бордо на неговия стадион е именно негова. Има защо треньорът Филип Монтание да му даде най-висока оценка от всичките си футболисти, победили шампиона.

ЗАЩИТА

Габриел Хайнце (Олимпик Марсилия)

Най-сетне се състоя френското „Ел Класико". Преди месец заради заболяване на играчите на Марсилия от грип, то бе отложено и ето, че дойде време най-голямото дерби във Франция да се състои. Победител в него както е известно стана отборът на Олимпик, с гол в 26 минута на бившият играч на ПСЖ Габриел Хайнце. Централният защитник на домакините не го номинираме само за това.Той имаше няколко решителни намеси и в собственото си наказателно поле, и напълно обезличи в единоборствата Мевлут.

Фабио Гросо (Ювентус)

В срещата Ювентус -Удинезе, Фабио Гросо наистина надмина себе си. Отличната игра в защита и много доброто взаимодействие с Киелини не позволиха на Лоди и Флоро да да застрашат вратата на Буфон откъм тяхната зона. Не стига това, но Гросо отлично комбинираше в нападение с Джовинко, който няма право да се оплаче от липсата на подкрепа при своите набези в полето на гостите. И най-накрая: Гросо замести по блестящ начин импотентните в тази среща нападатели на Юве, вкарвайки в 51 минута с бомбен изстрел топката във вратата на Удинезе -нещо, което трябваше да свършат нападателите на „бианконерите"

Роел Бруверс (Борусия Мьонхенгладбах)

Холандският централен защитник имаше тих и спокоен следобед при гостуването на своя отбор на Айнтрахт. А за един защитник подобно определение означава обикновено добра игра, с която да не бъде позволено на противника да отбележи гол. Действията му именно в това за което е обучаван бяха безупречни и той надигра в 76 % от единоборствата си Коркмаз, когото накрая треньорът Михаил Скибе смени през второто полувреме. През неговата зона на два пъти се опита да премине и централният нападател на Айнтрахт Майер, но бързо разбра, че няма работа в тази част на защитата на гостуващия отбор. Венецът на добрата игра на Бруверс бе победният гол,който заби в 66 минута и с това отдалечи отборът си на 3 точки от зоната на изпадащите.

ПОЛУЗАЩИТА

Есиен (Челси)

Челси излезе в събота срещу Уулвърхямптън без Лампард, Деко, Дрогба и Балак. Да,обаче имаше в състава си националът на Гана Есиен. Десният полузащитник на „аристократите" се представи блестящо в тази среща. Освен, че игра отлично в своята зона и подпомагаше Анелка и Коул,той показа, че може да бележи голове: един път с глава и втори път използва своя любим прийом - от далечно разстояние препарира вратаря на гостите Хенеси. Резултатът: дубъл и номинация от страна на Futbol - TV.

Флетчър (Манчестър Юнайтед)

Дарън Флетчър от мач на мач подобрява своята игра и в момента се намира в блестяща форма. Централният полузащитник на шампионите не допусна изненади в зоната в която играеше, освен това бе свързващото звено между Валенсия и Рууни и с играта си в нападение създаваше напрежение пред вратата на Евертън. Юнайтед притискаха съперника си, но много важно бе да падне така желаният от всички първи гол,с което дето се вика да се „отпуши" вратата на Хорвард. Това стана в 35 минута след фантастичен гол на Дарън, който по изпълнение се доближава до най-добрите шедьоври в тази луда, луда игра. Полузащитникът продължи с добрите си изяви и съвсем закономерно бе избран за играч на мача,а ние го номинирахме в нашия отбор на седмицата

Шаби Алонсо (РеалМадрид)

В срещата с Расинг върху плещите на Алонсо се стовари тежката задача да осигурява взаимодействието между полузащитата на Реал от една страна и Бензема -Игуаин и Кака от друга. Освен това умело задържаше топката и с пасовете си към Дренте и Гранеро направи нещо, което изнерви до краен предел гостуващия отбор,но по-важното бе,че разтегна играта и позволи атаките на нападателите да се развият на широк периметър. Беше избран за играч на мача, въпреки, че не отбеляза гол, но в крайна сметка това беше черноработникът в отбора на Реал тази вечер.

Камбиасо ( Интер)

Полузащитникът спря редица набези на Болоня в собственото си поле, организира играта на полузащитата по най-добрият начин и накрая вкара гол след отлична комбинация на Милито.

Месут Йозил (Вердер)

Спокойно бихме казали -новият Диего за Вердер! И Шалке искат да гО купят за нищожните 5 милиона евро... след този мач едва ли. 21 годишният плеймейкър се оказа в центъра на всички хубави неща за Вердер,участваше активно в петте отобщо шест гола на своя отбор, вкара и гол в 67 минута.

НАПАДЕНИЕ

Джърмейн Дефо ( Тотнъм)

През уикенда Тотнъм разсипаха Уигън с фантастичния резултат 9:1. Пет от тези голове бяха дело на Джърмейн Дефо, който изигра основна роля за най-голямата победа на „шпорите"от 32 години насам. Освен това петзвездният нападател стана третият играч в историята на Висшата лига на Англия,отбелязвайки пет гола - след Алън Шиъръър и Анди Коул.

Джилардиньо ( Фиорентина)

Този футболист преживява истински ренесанс. Отбеляза два гола срещу бившият си отбор, игра страхотно подлудявайки Панучи и Мороне от защитатА на гостите, които в дадени етапи на срещата не знаеха къде се намират, вкара два гола с които вратарят Миранте още дълго време ще се стряска в сънищата си. Лошото е,че бе от губещата страна, но и такива неща се случват във футбола.

Старши треньор

Хуакин Капарос ( Атлетико Билбао)

Хвала на треньора на баския отбор! Както Ханибал в битката при Кана разгроми римската армия с тактиката на „чувал", така и пълководеца на Атлетико Билбао направи същото в срещата на неговия отбор срещу Барселона. Изтегли Сусаета и Йесте силно встрани по фланговете, издърпа Гурпеги и Мартинес по-към центъра, а Орбайс разположи зад тях и хоп ! - в неговия чувал попаднаха Меси и компания, които не можаха да намерят себе си и да излязат от безизходицата в която сами се навряха. Не е нужно отборът ти да вкара 9 гола за да бъдеш номиниран. Понякога за това е достатъчно и да построиш така футболистите си,че да не допуснеш да бъдеш победен от отбор като Барселона. Е, Капарос успя.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
202