Седем известни европейски отбора, които могат да изпаднат


Н. Гавазов

Седем известни европейски отбора, които могат да изпаднат

Миналата година Ливърпул завърши на седмо място в шампионата на Висшата лига, а през този сезон мърсисайдци се борят за титлата в най-силното първенство на планетата. Подобна е историята с Рома, Монако, Волфсбург, дори и с Аугсбург. А какво се случва с онези отбори, които през миналия сезон, а и в по-предишни години бяха по върховете на своите шампионати? FUTBOL TV насочва своето внимание към седем известни европейски тима, които след края на настоящия сезон могат или вече се оказаха в по-долната дивизия.


Фулъм, след като успя да влезе във Висшата лига на Англия през 2001 година, съумя да запази мястото си, а преди четири сезона игра финал в Лига Европа. Новият отбор на Магат е предпоследен в класирането, но шансове има.

 

Хамбургер е един от най-старите и славни клубове в Германия, които никога не са изпадали от Бундслигата. През този сезон обаче "динозаврите" тотално се провалиха и са на крачка от това да се озоват в по-долната дивизия. Директното изпадане все още може да бъде избегнато, но така или иначе Хамбургер ще играе плейофи за оставане в елита.

 


Испанската Примера от следващата година ще остане без севилското дерби (тези мачове са малкото от Ла Лига, които могат да развълнуват неутралния зрител). През миналата година Бетис завърши седми и игра в евротурнирите, а през сегашния рухна - три кръга преди края на сезона "зелените" казаха сбогом на Примера.

 

Бедата може да настигне и седемкратния носител на Скудетото Болоня, който след 35 кръга има 28 точки и дели 17-то място със Сасуоло. Отборът все още има шансове да се спаси.

 

Хартс преди три години искаше да стане втората сила в шотландския шампионат, но почти повтори съдбата на Рейнджърс: през лятото Хартс бе обявен във фалит, започна сезона с минус 15 точки и без шансове излетя от шотландския елит.


Пасуш де Ферейра през миналия сезон проби монопола на португалските грандове и завърши трети в класирането. Отборът дори се сражава за попадане в Шампионска лига и след като не успя да се класира, разпродаде част от играчите си. Два кръга преди края на сезона Пасуш е предпоследен, но всички 8 000 жители на едноименното градче се надяват, че отборът им ще оцелее.

 

Лозана, многократен шампион на Швейцария, напусна местния елит, при това го направи по най-безславния начин, завършвайки на 10 точки след предпоследния Сион.

 

  Сподели
176