Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 07.03 - 11.03


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 07.03 - 11.03

Барселона допусна още една грешка, което отново доведе до смяна на местата между каталунците и "дюшекчиите". В Англия Челси продължава да помпи мускули, а в Германия Борусия се възползва от поредната засечка на Байер. Ювентус и Фиорентина репетираха за Лига Европа, като "бианконерите" повториха рекорда на Интер от сезон 1996/97, постигайки 23 победи във 27 мача от Серия А. В мача срещу Бастия пък Златан Ибрахимович записа на сметката си своята 12 асистенция в шампионата на Лига 1, което е най-добрият показател сред всички играчи от топ 5 на първенствата в Европа.

Представяме ви: Dream Team за периода 07.03 - 11.03. Тактическа постройка 4-3-3.


ВРАТАР

Пепе Рейна (Наполи)

Травмата на младия бразилец Рафаел Кабрал не се превърна в катастрофа за Рафа Бенитес: испанецът върна в рамката на вратата своя сънародник Пепе Рейна, който от своя страна не подведе любимия си наставник в решаващите моменти на сражението. В централния мач на кръга против Рома, Рейна на домашния си стадион блестящо се справи с опасните удари на Жервиньо, Бастос и Майкон.


Подгласници: Кабалеро (Малага)

 

ЗАЩИТА

Рафаел да Силва (Манчестър Юнайтед)

Бразилският защитник на Юнайтед не вкара гол, нито се отчете с резултатно подаване, но въпреки това намери място в нашия отбор заради сърцата си игра срещу УБА. Рафаел неутрализира всички опити на противника да пробие към вратата на Де Хеа, освен това, десният бек на "червените дяволи" повече от успешно се включваше в атаките на шампионите, постоянно създавайки числено преимущество и най-важното - хаос - в половината на противника.


Стивън Колкър (Кардиф)

Защитникът на Кардиф демонстрира рядка за футболист на този пост резултатност. Бившият бранител на Тотнъм вкара два гола в мача с Фулъм, като тези попадения се оказаха победни.


Габриел Палета (Парма)

За натурализираният футболист малко се знае у нас и само най-запалените почитатели на италианския футбол са запознати, че Габриел е роден в Аржентина, но има италиански корени. През 2005 година Палета проведе седем мача за юношеския национален отбор на родината си, а през миналата седмица направи своя дебют за "Скуадра Адзура". Прогресът на 28-годишния играч през този сезон е забележим и с невъоръжено око. През уикенда Палета изигра поредният си силен мач, справяйки се напълно със задълженията по опазването на Лука Тони. Бранителят спечели 90% от наземните единоборства, пресече 4 топки и два пъти се намеси много разумно в собственото си наказателно поле.


Марко Баша (Лил)

Черногорският бранител на Лил раздаде пасове с 98-процентова точност, спечели 100% от наземните си единоборства и не по-малко важно: вкара гол във вратата на Монпелие. Баша е с най-висока оценка от всички защитници от топ 5 на първенствата в Европа и не може да има никакъв спор, че заслужава място в символичния отбор на FUTBOL TV.

 

Подгласници: Марсело (Реал Мадрид), Албиол (Наполи)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Давид Лопес (Еспаньол)

"Мотор" в центъра на терена, човек, който раздава пасове с математическа точност и вкарващ голове. Това е един от лидерите на Еспаньол и никой не може да си представи, как ще изглеждат каталунците без Лопес - на практика всяка една атака на Еспаньол не минава без участието на Давид. В двубоя срещу Елче играчът направи още едно много полезно нещо: вкара бърз гол, с което даде голям импулс в играта на своите съотборници.


Квадво Асамоа (Ювентус)

Мачовете между Ювентус и Фиорентина са едни от най-очакваните от любителите на италианския футбол. Именно под знака на това горещо противопоставяне премина седмицата, а очакванията за лесна победа на "бианконерите" не се сбъднаха - шампионите победиха само с 1:0, а в герой на мача се превърна 25-годишният футболист на торинци, който в 42-та минута порази вратата на Нето.


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Това е главната звезда на европейския уикенд и не може да има никакво съмнение в присъствието му в нашия символичен отбор. В двубоя срещу Леванте Роналдо правеше всичко, което си поиска: количеството голове на португалеца бе ограничено заради невероятната игра на вратаря на Леванте Навас и гредата, която се оказа верен помощник на стража на валенсианците. За класическия успех на столичани помогна и асистенцията на Кристиано, който след изтърпяване на наказанието си показа, че е гладен за победи.


Подгласници: Камбиасо (Интер), Рико (Гранада), Ди Мария (Реал Мадрид), Фелайни (Манчестър Юнайтед).

 

НАПАДЕНИЕ


Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)

Мюлер оформи дубъл в мача с Волфсбург, помагайки на баварците да запишат поредният си разгромяващ резултат в Бундеслигата. Също така немският национал се отчете с асистенция. Мюлер много полезно игра в чуждото наказателно поле, извършвайки в тази зона девет изострящи докосвания на топката.


Клаас-Ян Хунтелаар (Шалке 04)

Холандецът е един от големите герои на уикенда. Хунтелаар се завърна в строя след продължителна травма и явно реши да навакса пропуснатото с извършването на два пъти по-голяма от своя обичаен обем работа. Нападателят вкара три гола срещу Хофенхайм и постоянно бе трън в очите на противника. И всичко това само за 79 минути.

 

Давид Вия (Атлетико Мадрид)

Докато Барселона губеше точки във Валядолид, а Реал громеше Леванте, Атлетико постигна поредната си победа и успя да измести каталунците от второто място в класирането. Резултатът срещу Селта бе оформен от най-добрия нападател на испанския национален отбор, вечният голмайстор Давид Вия, който оформи дубъл в мача. Докато Диего Коща си взема голова пауза, Вия успешно си върши работата, носейки точки на Атлетико.


Подгласници: Ибрахимович (ПСЖ), Окака (Сампдория)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Хавиер Агире (Еспаньол)

Няколко бяха треньорите, които претендират да оглавят нашия отбор, но ние направихме нашия избор в полза на Хавиер Агире: Еспаньол под ръководството на този треньор поправя своите позиции и от мач на мач играта на каталунците става все по-забележителна. В мача срещу Елче Агире започна със схема 4-2-3-1, като крилата бяха много плътно разположени на фланговете. След втория гол треньорът прибра в средата крайните полузащитници и изтегли по напред бековете, а след почивката вкара в игра Родригес, с което неутрализира активността на противника по левия фланг.

 

  Сподели
169