Дайджест на слуховете за 30 август


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете за 30 август

Дни преди затварянето на летния трансферен прозорец спекулациите и слуховете около бъдещето на един или друг футболист ще се увеличават все повече, а вероятността да станем свидетели на абсурдни и взаимно изключващи се истории и конспиративни теории е много висока. Поради тази причина FUTBOL TV се връща към рубриката си от зимата, като целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници. В същото време FUTBOL TV предварително поднася своите извинения, ако в момента на четенето някои от слуховете се потвърдят и станат факт.

23:39 Полузащитникът на Фенербахче Милош Красич ще продължи кариерата си в Бастия. Според информация на официалния сайт на френския клуб, 28-годишният сърбин през сезон 2013/14 ще играе под наем в Бастия.

23:36 Тотнъм обяви, че е привлякъл полузащитника на Аякс Кристиан Ериксен. Според информацията, 21-годишният футболист е сключил с лондонския клуб дългосрочен договор, чиито финансови параметри и срок не се съобщават. Предполага се, че трансферът на датския национал струва на Тотнъм 12 милиона евро, които ще бъдат платени на три части от по 4 милиона евро.

23:20 Байер взе под наем от Хофенхайм нападателя Ерен Дердийок. Освен това, "аспирините" дадоха под наем в Аугсбург 19-годишният Аркадиуш Милика.

23: 17 Ливърпул ще обсъди със защитника на Спортинг Тиаго Илори условията на личния му контракт. Според информацията, португалският клуб се е съгласил да се раздели със своя футболист за сумата от 8 милиона паунда.

23:15 ЦСКА Москва отклони поредното предложение на Милан за трансфер на полузащитника Кейсуке Хонда.

23: 13 Полузащитникът на Анжи Карсел-Гонзалес е получил предложение от Рома и Стандард, съобщи La Derniere Heure. Изданието твърди, че белгийците са по-близо до 24-годишния футболист, отколкото италианците.

22:59 Рен постигна договорка с Олимпик Марсилия за привличане под наем на полузащитника Фуеда Кадира, съобщи официалният сайт на марсилци. Според условията на съглашението, Рен икма право да закупи 29-годишният алжирец.

Официалният Twitter на Рен пък информира, че полузащитникът на Тулуза Шейх М'Бенге ще премине медицински прегледи, след което ще се присъедини към новия си отбор.

 

20:00 Полузащитникът на Реал Мадрид Кака може да премине в Арсенал, Манчестър Юнайтед или Милан, съобщава The Independent. Както е известно, снощи футболистът заяви, че е решил да напусне мадридския отбор. Арсенал отдавна следи бразилеца и е готов да подпише с него договор. Юнайтед от своя страна търси атакуващ полузащитник и може да се възползва от ситуацията. Що се отнася до Милан, продажбата на Боатенг освободи не само финансов ресурс, но и място за Кака.

19:58 Защитникът на Челси Натниел Чалоба сключи с клуба си нов договор за пет години. 18-годишният англичанин е възпитаник на академията на "сините", но до този момент все още не е дебютирал за отбора.

19:39 Барселона продължи договора си Тейо. Според информация на официалния сайт на клуба, контрактът между страните е за пет години.

19:24 Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че Кака и Хонда не може да играят заедно. "Привличането на Кака ще е много трудно. Надявам се да купим Хонда сега. Могат ли Кака и Хонда да играят заедно? Покупката на един от тези играчи автоматично изключва трансфера на другия" заяви Галиани.

18:58 Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота призна, че Реал Мадрид се е интересувал от полузащитника Пол Погба. "Нямаме намерение да продаваме Погба, защото той все още не е разкрил своя потенциал", заяви Марота.

18:49 Тотнъм има намерение да оформи трансфера на полузащитника Гарет Бейл в Реал Мадрид едва след неделния мач от 3-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Арсенал. Според информацията, ръководството на лондонския клуб не желае да завърши сделката във връзка с това, преходът на уелсеца ще позволи на Арсенал да привлече Месут Йозил, Карим Бензема или Анхел Ди Мария преди дербито.

18:28 Полузащитникът на Тотнъм Гарет Бейл съгласува условията на личния си договор с Реал Мадрид, съобщи ВВС. Сега остава само да се дочака, кога двата клуба ще договорят сделката.

17:37 Тотнъм обяви за привличането на полузащитника на Рома Ерик Ламела. Според информацията, 21-годшният аржентинец е сключил с клуба дългосрочен договор. Още 5 милиона евро римляните ще получат под формата на бонуси. В шампионата на Италия сезон 2012/13 Ламела записа 33 мача и вкара 15 гола.

16:05 24-годишният защитник на Манчестър Юнайтед Александър Бютнер ще продължи кариерата си в турския Бешикташ. Холандецът ще играе под наем за истанбулци за един сезон, след което ще се завърне на "Олд Трафорд".

15:55 Манчестър Сити желае да продаде своя полузащитник Гарет Бари до края на трансферния прозорец и вече са уведомили англичанина. Единственият клуб, който желае Бари е Евертън, но "карамелите" искат да получат играча под наем, което не устройва "гражданите".

15:41 Централният защитник на ПСЖ и националния отбор на Франция Мамаду Сако в последните дни на трансферния прозорец може да стане футболист на Милан. Според информации във френските медии, "росонерите" са близо до това да получат под наем 23-годишния играч.

15:32 Манчестър Юнайтед направи предложение на Рома за покупката на Даниеле де Роси, но италианците са отклонили офертата, която е била в размер на 12 милиона евро.

14:55 След продажбата на Кевин-Принс Боатенг в Шалке 04, Милан предприе още един опит за покупка на полузащитника на ЦСКА Москва Кейсуке Хонда.

14:32 Аякс е готов да приюти своя възпитаник Урби Емануелсен, който така и не успя да се реализира в Милан, а през втората половина на миналия сезон и във Фулъм.

14:21 Полузащитникът на Атлетик Андер Ерера може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. Според информация на Marca, шампионът на Англия предложил 30 милиона евро за 24-годишния испанец, но баските настояват да получат най-малко 36 милиона евро.

13:58 Арсенал загуби интерес към полузащитника на Нюкасъл Йохан Кабай, съобщава британската преса. Както е известно, до този момент 27-годишният французин се смяташе, че ще бъде най-голямата покупка на Арсен Венгер през лятото, но "свраките" продължиха да настояват, че няма да се разделят с играча си за по-малко от 20 милиона паунда.

13:49 Германският Шалке официално обяви трансфера на Кевин-Принс Боатенг от Милан. По-рано днес 26-годишният халф издържа успешно медицинските прегледи в Гелзенкирхен и подписа договор за 3 години с "кралскосините". Трансферната сума е 12 млн. евро.

13:44 Официално: Тотнъм финализира трансфера на Влад Кирикеш.

13:36 Шалке 04 привлече Денис Аого от Хамбургер ШФ.

13:27 Немският вестник "Bild" съобщава, че Кевин-Принс Боатенг е пристигнал в Гелзенкирхен, където ще мине медицински прегледи преди официално да стане футболист на Шалке 04!

13:18 Крилото на Порто, Кристиан Атсу в момента минава медицински прегледи на "Стамфорд Бридж". Веднъж щом мине успешно тестовете, фланговият футболист ще финализира трансфера си в Челси и ще бъде даден под наем на холандския Витес.

12:34 Ливърпул са в търсене на резерва на вратаря си Симон Миньоле и са се насочили към ветерана на Астън Вила - Шей Гивън, съобщават "Mirror" и "The Sun".

12:00 Вицепрезидентът на Реал Мадрид Фернандо Тапиас призна, че испанският клуб все още не може да постигне окончателен компромис с Тотнъм относно трансфера на полузащитника Гарет Бейл. "В процеса на трансфера на Бейл в Реал се появиха малки проблеми, но аз се надявам, че те скоро ще бъдат решени. Не искам да обещавам, че сделката ще се случи в най-скоро време, ние трябва да се заредим с търпение, защото преговорите спряха за малко. Впрочем, няма никакво съмнение, че дори без Бейл Реал е забележителен отбор", заяви Тапиас.


От тази сутрин:

Централният защитник на Аякс Тоби Алдервейрелд съгласува с Атлетико условията на личния си договор. Според информацията, 24-годишният белгийски национал ще сключи с "дюшекчиите" четиригодишен договор.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани оцени вероятността за завръщането на полузащитника Кака в отбора. "Защо пък не? Кака винаги е бил в нашите сърца. Ще видим", бе краткият отговор на Галиани на въпрос за привличането на 31-годишния бразилец.

Манчестър Юнайтед не оставя опитите си да привлече в своите редици футболистите на Евертън Лейтън Бейнс и Маруан Фелайни. Според съобщения в британската преса, вчера английският шампион е предложил за 28-годишния защитник и за 25-годишния полузащитник 36 милиона паунда, но мърсисайдци са отговорили и на тази оферта с отказ.

Полузащитникът на Реал Мадрид Шаби Алонсо, чиито договор изтича в края на тази година, продължава да се намира в сферата на интересите на Ювентус, който разчита да получи полузащитника безплатно.

Ръководството на Спартак Москва разглежда възможността да привлече на поста старши-треньор на отбора Роберто Манчини, съобщава Sky Italia.

Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп призна, че е останал впечатлен от младият нападател на Хетафе Алваро Васкес. Според запознати, датският специалист желае да се подсили с още един голмайстор до края на трансферния прозорец, а изборът му е между младежкият национал на Испания и Питър Одемвинге.

Защитникът на Фейнорд Бруно Мартинс Инди е трансферна цел на Уест Хем, твърдят медиите в Англия. Скаути на "чуковете" следят изявите на футболиста от началото на сезона и са останали доволни от показаните качества на младока.


От снощи:

Нападателят на Ювентус Алесандро Матри ще продължи кариерата си в Милан, съобщи официалният телевизионен канал на "росонерите". Предполага се, че стойността на трансфера е 11 милиона евро и ще бъде изплатена в рамките на четири години.

Полузащитникът на Реал Мадрид Кака съобщи за желанието си да напусне мадридчани. "Искам да напусна Реал. Мисля, че това е най-добрия вариант за мен и за клуба. Сега е подходящото време за това. Вече разговарях със старши-треньора и ръководството, клубът е запознат с позицията ми. Баща ми също разговаря с управата на Реал и търси начин за решение на ситуацията. Дотогава аз ще изпълнявам своите задължения, ще тренирам активно", заяви Кака.

Защитникът на Аякс Тоби Алдервейрелд в следващите дни ще стане футболист на Атлетико, съобщи изненадващата новина Voetbal International. Според последни информации, ръководството на холандския клуб вече е разрешило на Атлетико Мадрид да започне обсъждане с играча на условията от личния му договор, а тази новина означава, че испанската и холандската страна са стигнали до компромис по отношение на стойността на трансфера. Предполага се, че всички детайли от сделката ще бъдат оформени утре.

  Сподели
567