Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (15.05-20.05)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (15.05-20.05)

Дойде ред и на последното издание на символичния отбор на FUTBOL TV за сезона, който е съставен от най-добре представилите се футболисти през изминалия кръг в топ 5 от първенствата на Европа. Шампионатите в Англия, Италия и Германия приключиха, във Франция остана да се изиграе още един кръг, а отборите от испанската Примера дивисион ще трябва да запишат по още два мача.

Представяме ви: Dream Team за периода 15.05 - 20.05. Тактическа постройка 3-5-2.

 

ВРАТАР

Марк Шварцер (Фулъм)

Ветеранът на австралийския футбол с превърна в непристъпна стена на вратата на Фулъм в мача срещу Суонзи Сити. 27 по неговата врата, 10 от които в очертанията. 3 прихванати топки - тази вечер Шварцер бе неотразим, а добрата му игра помогна на Фулъм да завърши сезона с победа и то каква - 3:0 над един от най-бойките и непримирими отбори в Англия.

Подгласници: Кастеелс (Хофенхайм)

 

ЗАЩИТА

Мануел Пабло (Депортиво)

Депортиво в мача срещу Еспаньол спечели много важни три точки, побеждавайки с резултат 2:0. Галисийците водят отчаяна борба за оцеляването си и всичко, което могат да вземат до края е от голямо значение за отбора. Пабло в този мач се отчете с една асистенция, 93 % точност на подаванията и 96% спечелени единоборства в дефанзивен план.


Филип Мексес (Милан)

Френският защитник на "росонерите" вкара победния гол във вратата на Сиена - голът му донесе на Милан три точки и третото място в Серия А, което означава, че миланци ще играят в Шампионска лига през следващия сезон. В дефанзивен план Мексес също бе добър - спечели 12 от общо 13 единоборства.

 

Лоран Кошчелни (Арсенал)

Няма начин да пропуснем другия френски герой в нашата защита, който с точен удар също донесе трите точки за своя тим, а с това и участието на отбора в следващото издание на Шампионска лига. Става дума за Лоран Кошчелни и неговият Арсенал, който благодарение на бранителя победи Нюкасъл с 1:0.


Подгласници: Десена (Каляри), Вертонген (Тотнъм)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Матиас Фернандес (Фиорентина)

Това е един от главните герои за разгрома на Пескара. Чилиецът се отчете в мача с "делфините" с един точен удар и две асистенции. Освен това Фернандес демонстрира 96% точност на паса.


Кевин де Брюйне (Вердер)

В първия мач след уволнението на Томас Шааф Вердер не успя да победи като гост Нюрнберг, но Де Брюйне е единственият от "музикантите", който няма право да си посипва главата с пепел. Младият белгиец бе най-добър от всички футболисти на терена, отбеляза два гола, създаде две опасни положения, които съотборниците му пропиляха с лека ръка и заслужено бе определен за играч на мача.


Кевин Нолан (Уест Хем)

В Уест Хем играе струващият 35 милиона Анди Керъл, но головете вкарват други. Срещу Рединг изгря звездата на Нолан, който записа хеттрик срещу изпадналия от елита противник. Кевин можеше да оформи и "покер", но при един от ударите му топката срещна гредата.


Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Рибери се оказа главен герой в един изключително увлекателен мач между Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах. Баварците губеха с 1:3 на определен етап от срещата, но в крайна сметка успяха да победят с 4:3. Рибери се замеси при всичките попадения на шампиона - вкара два от головете, а за други два асистира.


Александър Качаниклич (Фулъм)

Много рядко се вижда в нашия отбор да попаднат двама футболисти от един и същи тим, но нямаме право да не отдадем дължимото на 21-годишния швед, който в мача срещу Суонзи буквално изора десния фланг на "лебедите", помитайки по пътя си Ранхел и Чико и освобождавайки повече пространство за Бербатов. Качаниклич вкара един гол, удари греда, създаде две опасни положения пред вратата на Ворм и раздаде пасове с точност от 94%.

Подгласници: Коутиньо (Ливърпул), Ракитич (Севиля), Педро (Барселона), Ногейра (Сошо), Рафаел (Шалке 04)


НАПАДЕНИЕ

Адем Ляич (Фиорентина)

В борбата за третото място в Серия А Фиорентина буквално обезкости Пескара, помитайки "делфините" с 5:1. Три от попаденията бяха дело на Ляич, който откри резултата в 16-та минута, в 24-та удвои преимуществото на "виолетовите", а в 59-та убеди Пескара, че е безполезно да се съпротивлява.

 

Ромелу Лукаку (УБА)

При снощното награждаване на Сър Алекс за мениджър на годината, легендарният шотландец се пошегува, че наградата е трябвало да получи Стив Кларк. Мотивите на Сър Алекс бяха петте гола, които "дроздовете" вкараха във вратата на Линдегорд. Нашите мотиви да включим Лукаку в символичния ни отбор са подобни - щом един футболист може три пъти да превземе вратата на шампиона, той има място сред 11-те на кръга.

Подгласници: Балотели (Милан), Терео (Киево)

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:


Франческо Гуидолин (Удинезе)

Наставникът на Удинезе заслужава признание поради две причини. Първата е, че в последния кръг отборът му като гост победи Интер с 5:2 и завърши сезона на пето място в класирането (преди старта на кампанията мнозина вещаеха лош сезон за фриулци и оставане на отбора извън топ 10). Втората причина е заради цялостното представяне на Удинезе през април и май. Колективът воден от Гуидолин спечели 25 от 27 точки в последните си 9 мача.

 

  Сподели
184