Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (09.05-14.05)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (09.05-14.05)

Кръг преди края на шампионатите в топ 5 от първенствата на Европа нещата става все по-ясни - ПСЖ спечели титлата във Франция, отборът на италианските емигранти в САЩ Палермо изпадна от Серия А, а снощната загуба на Уигън от Арсенал доведе до изпадането на "латиксите" от Висшата лига на Англия - за първи път в историята на клуба. Кои са героите на кръга и кои са главните действащи лица?

Представяме ви: Dream Team за периода 09.05 - 14.05. Тактическа постройка 5-4-1.


ВРАТАР

Деян Стоянович (Болоня)

Изненадващата победа като гост на Болоня над Парма стана възможна благодарение на успешната игра на македонския вратар на "рособлу", който успя да отрази седем опасни удара. Стоянович обаче се представи добре не само в рамките на вратата си, а също така и при работата си в наказателното поле, успявайки да се справи с четири опасни центрирания.

Подгласници: Минолет (Съндърланд)


ЗАЩИТА

Филип Лам (Байерн Мюнхен)

В празничния мач срещу Аугсбург капитанът на Байерн Мюнхен показа класа от най-високо ниво. 89% точност на паса, 112 докосвания на топката, 6 шпагата. Или както винаги Лам бе лаконичен, точен и неудържим.

Мануел Паскуал (Фиорентина)

Левият защитник на Фиорентина проведе мача срещу Палермо с гросмайсторска акуратност: 90% точност на подаванията, създаване на четири опасни положения за съотборниците и 86 докосвания на топката. Тук ще допълним пълното неутрализиране на звездата на гостите Хернанес и след това резервата Миколи.

Филип Бардсли (Съндърланд)

Десният защитник на Съндърланд отправи само 56% точни паса, но за сметка на това спечели 100 % от своите единоборства, неутрализира напълно Родригес и отбеляза гол, с който хвърли в екстаз Паоло Ди Канио.

 

Флориан Жаржа (Труа)

Победата като гост над Аячодаде някакви надежди на Труа за успешно завършване на борбата за оцеляване. Мачът не се развиваше никак добре за "сините". Домакините бяха по-активни и повече владееха топката, а в състава на гостите единственият адекватен футболист бе именно нашият герой, който напълно обезвреди Муту, а голът му в 17-та минута е допълнение към добрата му игра.


Андрес Гуадрадо (Валенсия)

В много важен мач от 35-ти кръг на Примера дивисион Валенсия помете като гост Райо Валекано и се изравни по точки с четвъртия в класирането Реал Сосиедад. Въпреки двата гола на Солдадо, в герой на срещата се превърна Гуадрадо, който се справи блестящо в дефанзивен план, неутрализирайки напълно най-опасното оръжие на домакините Хосе Карлос. 26-годишният бранител се справи отлично и в офанзивен план , асистирайки за второто попадение на Солдадо, а в 62-та минута отбеляза третия гол за своите, с което сне всякакви въпросителни относно победителя в този мач.

 

Подгласници: Клиши (Манчестър Сити), Налдо (Болоня)


ПОЛУЗАЩИТА

Йенс Хегелер (Байер)

Байер Леверкузен преди мача си с Хановер 96 бе решил всички свои турнирни задачи, но въпреки това "аспирините" дадоха всичко от себе си в двубоя със саксонците, радвайки публиката с хубава игра, а в герой на мача се превърна полузащитникът на домакините Хегелер, който отправи близо половината от ударите на своя отбор към вратата на Цилер. Два от тях поразиха целта, а Байер победи с 3:1.


Франк Лампард (Челси)

Живата легенда на лондонския Челси оформи дубъл в мача против Астън Вила. Първото попадение на англичанина доведе до изравняване на резултата, а второто донесе победата за "сините" Това позволи на Лампи да стане най-добрия голмайстор в историята на клуба с 203 точни изстрела. Франк можеше да направи и хеттрик, ако в 31-та минута изстреляната от него топка не бе срещнала гредата.

Кевин Миралас (Евертън)

Десният полузащитник на Евертън бе определен за играч на кръга във Висшата лига на Англия, а основание за това станаха не само двата гола на 25-годишния футболист в мача срещу Уест Хем, но и статистическите показатели на Кевин, като например 90% точност на неговия пас.

Санти Касорла (Арсенал)

В много важен мач от предпоследния кръг на Висшата лига на Англия Арсенал помете Уигън с 4:1 и по такъв начин увеличи шансовете си да завърши сезона в топ 4. По един гол отбелязаха Ааърн Рамзи и Тио Уолкът, а Подолски оформи дубъл. Архитект на всичко това обаче бе полузащитникът на "артилеристите" Касорла, който реализира четири асистенции и съвсем заслужено бе избран за играч на мача. Освен това 28-годишният испанец записа в нападение и 94% точност на подаванията, а седемте му пресечени паса (най-много в мача) показват и добрата игра на полузащитника в защита.


Подгласници: Делф (Астън Вила), Бариенос (Катания), Рибери (Байерн Мюнхен)


НАПАДЕНИЕ

Даниел Стъридж (Ливърпул)

Нападателят на Ливърпул огорчи Фулъм три пъти, оформяйки своя първи хеттрик в състава на мърсисайдци и вдигайки по този начин котировките си за място на основен нападател в отбора за следващия сезон. Стъридж отправи пет от общо седемте удара във вратата на лондончани. Даниел отправи и 91% точни паса, а отсъствието на Луис Суарес така и не се забеляза.

 

Подгласници: Подолски (Арсенал), Ди Натале (Удинезе), Солдадо (Валенсия), Калу (Лил)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Ерик Хели (Сошо)

Сошо води тежка битка за своето оцеляване и два кръга преди края на сезона по всичко изглежда, че ще я спечели. Това обаче стана възможно благодарение на убедителната победа с 2:0 като гост на Брест. В оставащите два мача до края "лъвовете" се нуждаят от точка, но това няма да бъде никак лесно - предстои домакинство на Тулуза и гостуване на Бастия. Във всеки случай положението на Сошо е много по-добро от преди два кръга, а до сегашното състояние се стигна благодарение на сърцатата игра на възпитаниците на Хели, който успя да мотивира играчите и да ги накара да си повярват.

 

  Сподели
179