Дайджест на слуховете за 14-ти януари


Н. Гавазов

Дайджест на слуховете за 14-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.


Барселона се оглежда за нов вратар в случай на раздяла с Виктор Валдс, който не желае да продължава договора си с клуба. По сведения на Fichajes.net, в разширеният списък на спортния директор на каталунците Андони Субисарета са попаднали имена като Давид Де Хеа, Мартен Стекелембург, Бернд Лено, Висенте Гуаита и дори Мануел Нойер.


След края на сезона Манчестър Юнайтед ще се опита да закупи от Реал полузащитника на „белите" Анхел Ди Мария, твърди Fichajes.net. „Червените дяволи" разглеждат 24-годишният футболист на националния отбор на Аржентина като замяна на Нани, който ще бъде продаден през януари или след края на сезона.


По информация на Fussball.ch, нападателят на Зенит Хълк отново е попаднал в полезрението на Челси.

 

Арсенал възнамерява да закупи от Милан универсалният полузащитник Урби Емануелсон, предава Cauhtoffsiede.com. Според информацията, лондончани ще се опитат да се възползват от намерението на „росонерите" да намалят тежестта на заплатите в бюджета на клуба.


По информация на Tuttоsport, Ювентус се оглежда за наследник на Андреа Пирло. Според информацията, Бепе Марота вече изучава кандидатурата на 20-годишният италианец Марко Верати, който в момента играе за ПСЖ.

 

Официално: Полузащитникът на Уест Хем Матиас Фамино подписа с клуба нов договор, чийто срок е до 2015 година. „Намирам се тук вече седем години. Харесва ми да играя за Уест Хем и се надявам, че така ще е и занапред", заяви 18-годишният футболист.

Официално: Съндърланд подписа със защитника от националния отбор на Сенегал Кадир Манган. Подробности от сделката не се съобщават.

Полузащитникът на Парма Дорлан Пабон е много близо до трансфер в испанския Еспаньол. Според Sky Italia, играчът може да премине под наем в каталунците, след като изпадна от сметките на Роберто Донадони.


Турските Фенербахче и Бурсаспор, както и френският Лил се интересуват от българина Александър Тонев, който в момента защитава цветовете на Лех. Тази новина съобщава TMW. Оценката на крилото е около 900 000 евро.


Атакуващият полузащитник на ПСЖ Нене потвърди, че ще продължи кариерата си в Катар. „Бях близо до трансфер в Сантос, но не се получиха нещата. Макар и трудно, достигнахме до съглашение с Ал-Гарафа. Аз съм на 32 години и трябва да помисля за своето семейство и за своето бъдеще", каза Нене за TMW.


Трансферът на полузащитника на ТП Мазембе Стопила Сунзу в Рединг е почти сигурен, съобщава Team Talk. Според информациите, африканците ще получат за своята звезда около 3.5 милиона евро.

 

Sky Sports съобщи изненадващата новина, че Лоик Реми, който трябваше да подпише с Нюкасъл, ще премине във вторник медицински прегледи в КПР !?


„Балотели? Питайте за това президента на клуба, но доколкото знам ние сме далече от негов трансфер", заяви Страмачони за Mediaset Premium. Въпросът към наставника на „нерадзурите" бе зададен във връзка с информацията че Интер има право на първа покупка на италианския национал.

 

Удинезе търси клуб на своя талантлив нападател Диего Фабрини. Целта е 22-годишният футболист да натрупа игрова практика под наем в друг отбор, след което ще се завърне на „Стадио Фриули". „Той иска да играе, но треньорът може да използва само 11 играчи", заяви президентът на Удинезе Джампаоло Поцо.

 

Знаменитият исландски нападател Айдур Гудьонсен, който по-рано защитаваше цветовете на Челси и Барселона подписа с белгийският Брюге, съобщава официалният сайт на ФИФА. Контрактът с 34-годишният футболист е за 1.5 години.

 

В Италия е на път да избухне война заради вратаря на Дженоа Матия Перин, който играе под наем в Пескара. Според информация на Radio Kiss Kiss, „виолетовите" проявяват интерес към талантливият страж, но в същото време Милан и Наполи също се интересуват от Перин

 

Наставникът на Уигън Роберто Мартинес заяви, че разчита да запази в състава Франко ди Санто, чиито контракт изтича през лятото.

 

По информация на немското издание Bild, ръководството на Байер обмисля възможността да продължи договора със Себастиан Бьониш.

 

Както съобщава L'Equipe, Олимпик Марсилия разглежда Джамел Бакара от Нанси като заместник на Лоик Реми, който ще премине в Нюкасъл. Другият вариант е да бъде привлечен полузащитника на Тулуза Муса Сисоко.

 

ПСЖ е получил две предложения за Диего Лугано, съобщава Le Progres. Според информациите, за уругвайският защитник претендират бразилския Сао Пауло и Малага. Играчът обаче не иска в Испания, тъй като шампионатът в Примера дивисион е лишен от емоции и според него това ще е крачка назад в кариерата му.


Le Progres информира, че преговорите между Ювентус и Олимпик Лион за Лиандро Лопес протичат добре, след като торинци са предложили 8 милиона евро за играча. В същото време Бепе Марота каза, че „бианконерите" няма да купуват играчи през зимата.

 

Milan News съобщава, че Милан и Интер са встъпили в борба за подписа на 21-годишният Никола Беломо от Бари. Според информациите, Милан е предложил на тима от Апулия 2 милиона, докато Интер се опитва да съблазни Бари с 1.8 милиона. И при двете сделки 50% от правата на Беломо ще останат притежание на стария му клуб.

 

Le Parisien съобщава, че полузащитникът на Нюкасъл Хатем Бен Арфа от дете е симпатизирал на ПСЖ.

 

Гонсало Кастро все още не е определил своето бъдеще в Байер. „Не знам какво ме чака след завършване на договора", цитира Bild думите на Кастро, чийто контракт с „аспирините" изтича през 2014 година.


Швейцарският защитник на Волфсбург Рикардо Родригес заяви за Blick, че остава в отбора. Футболистът е радостен, че „вълците" не са приели предложенията на Галатасарай и ПСЖ.

 

Преди няколко дни Bild съобщи, че преминаването на Павел Вшолек от Полония в Хановер 96 са пред провал. Сега изданието твърди, че разговорите не само са стартирали, но са и към своя край.


Младият защитник на Айнтархт Себастиан Юнг може да продължи кариерата си в Байрн Мюнхен, съобщава Kicker.


Суонзи Сити продължава да разглежда испанския пазар. Според информация на Daily Mirror, Микаел Лаудруп е заинтересован от услугите на белгийския полузащитник на Осасуна Ролан Лама.


The Times съобщава, че УБА е отклонил предложение на КПР за покупката на Питер Одемвингие. Daily Mail обаче твърди, че ако нигериецът се окаже в Лондон, то Джибрил Сисе ще си тръгне от КПР.


Нюкасъл и Съндърланд ще поспорят за полузащитника на Тулуза Муса Сисоко. Daily Mail дори твърди, че „черните котки" са започнали преговори с играча.

 

Талантливият и перспективен полузащитник на Дарби Каунти Уил Хюз е попаднал в полезрението на Манчестър Сити. The Sun твърди, че помощникът на Роберто Манчини Дейвид Плат е присъствал на мач на Дарби през уикенда.

 

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол планира да подсили отбраната. Според информациите, холандският специалист ще привлече Бернард Маланда от Варегам. Стойността на сделката ще е около 3 милиона паунда.


Daily Star твърди, че Челси са хвърлили око на испанеца Яго Аспас. Според информациите, „сините" са готови да похарчат 8.5 милиона паунда за 25-годишният нападател.

 

The Sun предполага, че в най-скоро време Фернандо Торес ще напусне Челси и ще премине в Атлетико Мадрид. Същото издание твърди, че лондончани няма да пожалят 48 милиона паунда за Радамел Фалкао.

 

Ако трансферът на Ян Мвила в КПР се състои, тогава полузащитникът на тима от „Лофтъс Роуд" Стефан Мбия ще получи оферта от Челси. Откъде в L'Equipe знаят тези неща?

 

Андре Вилаш-Боаш призна пред Independent, че се е опитал да закупи Скот Паркър по времето когато е бил начело на Челси.

 

Ръководството на Нюкасъл започва разговори с Фабрицио Колочини относно желанието на защитника да разтрогне договора си със „свраките".

 

Ветеранът Дани Мърфи разкритикува босовете на Блекбърн за назначаването на Майкъл Епълтън на мениджърския пост на Роувърс.


Дженоа готви предложение към Удинезе за защитника Нето. Tuttosport съобщава, че „грифоните" са отправили официална оферта за бранителя.


Ръководството на Палермо е близо до трансфера на вратарят на Киево Стефано Сорентино.


Снайдер все още не е приел предложението на Галатасарай и дори днес тренира със съотборниците си от Интер.


Милан и Интер водят спор не само в таблицата за класиране, но и на трансферния пазар. Според Sky Italia, двата клуба се интересуват от нападателя на Аталанта Езекиел Шелото.

 

  Сподели
112