Дайджест на слуховете за 9-ти януари


Н. Гавазов

Дайджест на слуховете за 9-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.


Tuttosport съобщава, че има изготвен списък „Берлускони" и в него място са намерили Сантон от Нюкасъл, Дестро от Рома и Рамирес от Саутхемптън.


Агентът на Дидие Дрогба потвърди факта, че води преговори с Ювентус. „Истина е, че влязохе в контакт с Ювентус. Но засега няма нищо конкретно. Ювентус, Селтик и Милан са интересни отбори, но Дидие все още е футболист на Шанхай", цитира Goal.comл думите на агент Сейди.


Bild съобщи, че лондонския Арсенал е хвърлил око на унгарското крило на Майнц 05 Адам Салай.


Tuttosport пише, че 21-годишният нападател Маноло Габиадини, който има 10 гола в ч6 мача за младежкия национален отбор на Италия няма да се върне в Ювентус, а ще остане в Болоня където играе под наем.


AS развива една не безинтересна тема. Според изданието, Реал мадрид може да се обърне към Еспаньол с молба да получи под наем Самуел Лонго до края на сезона.


Тито Виланова се е отказал от идеята да отдава под наем Жерар Деулофеу, съобщава Sport. Това означава, че 18-годишният атакуващ полузащитник ще продължава да играе за В-отбора на каталунците.


Защитникът на холандския Гронинген Виргил ван Дейк заяви, че от него се интересува Евертън. Новината се появи на страниците на De Telegraaf, а малко по-късно и в Soccerway.

 

Суонзи Сити и Бетис водят преговори за трансфер на полузащитника Хосе Каняс, съобщава The Telegraf. Според информацията, „лебедите" са предложили на севилския клуб 1 милиона евро.


Жан-Ален Бумсонг и гръцкия Панатинайкос прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие, съобщава Inside Football. Сега 33-годишният защитник е свободен агент и очаква предложения от други отбори.


Бившият полузащитник на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм е получил предложения от 11 клуба от различни части на света, съобщава Sky Sports.


Спартак Москва се е прицелил в атакуващият полузащитник на Олимпик Лион Йоахн Гуркюф. По информация на Life Sport, преговорите се усложняват от това, че 26-годишният футболист е поискал годишна заплата в размер на 5 милиона евро.


Зенит се замисля, дали да не привлече полузащитника на Милан Кевин-Принс Боатенг, за който претендира също така и Байерн Мюнхен. Според Four Four Two, руснаците са готови да заплатят за 25-годишния ганайски национал 9 милиона и „росонерите" са отворени към сделката, тъй като със заплатата си от 5 милиона евро на година Боатенг е като воденичен камък за ведомостта с възнагражденията в Милан.


Крилото на Бенфика Нолито желае да си тръгне от Лисабон през януари, съобщава AS. Бившият играч на Барселона иска да се завърне в Примера като преотстъпен. Най-близо до 26-годишния нападател е Гранада.


Хосеп Гуадиола след края на сезона може да оглави Рома, предполага Il Tempo. Според информацията, 41-годишният каталунец е готов да откликне на предложението на своя близък приятел, генералният директор на „вълците" Франко Балдини.


Официално: Синът на легендарния датски футболист и настоящ мениджър на английския Суонзи Михаел Лаудруп - Андреас вече е играч на френския Сент Етиен. Лаудруп младши до момента защитаваше цветовете на Нордселанд и дори записа четири мача в Шампионската лига. Допълнителни детайли около трансфера за момента не се съобщават.


Списание SPORT Bild разкри клаузата за откупуване на Хунтелаар, която е залегнала в новия му договор с клуба: 15 милиона евро. Това е сумата, за която "лалето" може да бъде купен от лятото на 2014 година.


Манчестър Юнайтед смята да изпревари Реал Мадрид в борбата за подписа на Гарет Бейл, съобщава изданието Fussball.ch. Според информацията, „червените дяволи" са готови да заплатят за 23-годишният уелсец 55 милиона евро, а на самия играч заплата от 8 милиона.


Официално: Ален Жирес бе назначен за старши-терньор на националния отбор на Сенегал, съобщиха от местната футболна федерация. Легендарният френски футболист от 80-те години заменя на поста Жозеф Кото, който бе уволнен през октомври, след като Сенегал не успя да се класира за купата на африканските нации.


Милан се присъедини към лова на полузащитника на Ливърпул Нури Шахин, който в момента играе под наем в Ливърпул. Според Daily Majl, в преследването ще се включи и Интер, както и бившият клуб на турския футболист Борусия Дортмунд.


Диего Милито след края на сезона смята да напусне миланския клуб, съобщава Tuttosport. Според информацията, 33-годишният аржентинец е съобщил на ръководството на „нерадзурите" че възнамерява да приключи кариерата си в своята родина.

 

Официално: Младият защитник на Ливърпул Андре Уиздъм подписа нов дългосрочен договор с клуба, съобщава официалният уебсайт на мърсисайдци.


Помощникът на Роберто Манчини в Манчестър Сити Анжело Грегучи намекна, че ръководството на клуба разглежда вариант за привличането на нападателя на Наполи Единсон Кавани. Това съобщи Goal.com.


Полузащитникът на Интер Рикардо Акварес може да продължи кариерата си в Германия съобщава La Gazzetta dello Sport. Според изданието, Волфсбург е готов да предложи за аржентинеца 7 милиона евро.


The Sun твърди, че Дейвид Бекъм е получил предложение от Катар. Местните шейхове са предложили на англичанина 20 милиона евро за две години, ако играе в техния шампионат.


Арсенал се е отказал да привлече нападателя на Атлетико Адриан Лопес. Според информация на AS, лондончани са преценили, че 14 милиона евро е твърде голяма сума за резервен играч.


Норич продължава с опитите си да привлече Гари Хупър от Селтик. Този път „канарчетата" са предложили седмична заплата на играча от 30 000 паунда. Daily Record твърди, че нападателя вече е казал на „детелините", че няма да подпише нов договор.

 

The Times информира, че Фулъм и Брюге воюват за 18-годишният талант на Варегем Джуниор Маланда.


Юнес Белханда едва ли ще се появи във Висшата лига на Англия, след като Фенербахче е подобрил офертата си до Монпелие на 12 милиона евро и вече е договорил с играча четиригодишният му договор. Това съобщи The Times.


La Parisien съобщава, че Байер Леверкузен и Шанхай Шенхуа са встъпили в битка за Нене.

 

  Сподели
76