Неймар отива да спечели Олимпийските игри и да надвие испанската доминация


А. Павлов

Неймар отива да спечели Олимпийските игри и да надвие испанската доминация

Почти всеки, който се интересува от футбол, трябва да познава добре това име. Неймар, бразилското футболно чудо, показва на игрището елементи, които може би имат физическо обяснение, но при всички положения практически не могат да бъдат наподобени. 20-годишният магьосник ще бъде една от звездите на Олимпиадата в Лондон, които чешкият вестник "Спорт" представя през тази седмица в специална рубрика.

В четвъртък на страниците на вестника ще можете да прочетете за младежа, който винаги грациозно приспива топката върху своите бутонки, който може свободно да се развява във въздуха или не на последно място да се търкаля по тревата. Това, което Неймар може да направи с топката, е онази част от представлението, която не отделя зрителите от телевизорите.

Въпросът е дали, младокът може да сътворява подобни изпълнения единствено в бразилския шампионат, който е с една идея по-свободен в защитен план, като по този начин Неймар има повече пространство за своите трикове. Ще бъде ли детето чудо укротено от стила на игра в Европа?

Едно е сигурно: кариоката няма да играе в Лондон за трансфер на Стария континент. Дори и напълно да прегори на Олимпийските игри, в неговите умения са убедени всички големи клубове от Испания, Англия и Италия.

Неймар ще твори магии най-вече за да накара "ла фурия" да млъкне, за да свали испанския национален тим от трона поне на този турнир. На турнира, който Бразилия никога не е печелила.

Олимпиадата в Лондон ще покаже дали голямата надежда на бразилския футбол ще доведе "селесао" за първи път до олимпийското злато, дали ще надвие испанските властелини.

  Сподели
346