Неста: Логично бе да играя в САЩ


И. Ангелов

Неста: Логично бе да играя в САЩ

Алесандро Неста разкри, че трансферът му в канадския Монреал Импакт в американската лига е бил логичен избор за него, след като контрактът му с Милан е изтекъл. Ветеранът се присъедини към канадския тим като свободен агент без пари и призна, че няма търпение да опита новият живот със семейството си в Северна Америка.

"Срещнах Джоуи (Сапуто, президента на тима) и Ник (Де Сантис, генерален мениджър) и говорихме за футбол, харесаха ми идеите им."

"Те дойдоха да ме посетят във Флорида и ето ме тук. Американската лига ми се стори най-логичният избор. Играх в Европа 20 години. Исках нещо ново и различно за мен и семейството ми. Мисля, че Канада и САЩ са перфектни места да отгледаш децата си."

"Имам ентусиазъм и желание да приложа опита си тук. През последните 2 месеца гледах 6 или 7 мача по телевизията, стандартите тук са добри."

"Преди трансфера поговорих с Дейвид Бекъм. Дейвид ми каза, че ако не тренираш сериозно, може да оставиш лошо първо впечатление. Като видях тези мачове, осъзнах, че той е прав. Говорих с наставника и му казах, че ми трябват 2 или 3 седмици да върна малко форма, за да не създам лошо впечатление."

  Сподели
107