Замбия - Кот д'Ивоар: В битка за златото


Н. Гавазов

Замбия - Кот д'Ивоар: В битка за златото

Замбия - Кот д'Ивоар
Стадион: "Стад д'Ангондже", Либървил
Дата: 12.02.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Бушаиб Ел-Ахраш (Мароко)


Класирането на Кот д'Ивоар на финала на Купата на африканските нации бе предсказано от всички специалисти още преди старта на турнира. Възпитаниците на Франсуа Зауи със своята игра доказаха статута си на фаворити. „Слоновете" до този момент са без допуснат гол, демонстрирайки уверена игра, с акцент върху резултата. Полуфиналният мач с амбициозния отбор на Мали ясно показа същността на играта на Кот д'Ивоар. През първото полувреме хората на Зауи имаха тотално преимущество и вкараха гол малко преди почивката. През втората част „слоновете" се отказаха да преследват втори гол и се съсредоточиха върху отбраната си, не позволявайки на своя противник да застраши вратата на Бари. В крайна сметка, голът на Жервиньо си остана единствен в мача.

Много малко хора възприемаха сериозно националния отбор на Замбия преди старта на турнира, като повечето специалисти дори се съмняваха, че възпитаниците на Ерве Ренар ще успеят да излязат от групите. Но записвайки две трудни победи и равенство срещу Либия, „Чиполополо" завършиха първи в група А, а на четвъртфинала пометоха с 3:0 втория в групата на Кот д'Ивоар - Судан, не оставяйки никакви съмнения в своето превъзходство. Полуфиналът с Гана се получи повече от сложен, но благодарение на попадението на Маюка, Замбия успя за трети път в своята история да се класира за финала на Купата на Африка. Ако трябва да бъдем честни, в „Медните куршуми" не блестят големи индивидуалисти, но ясно се вижда ръката на треньора. А до този момент идеите на Ренар работят отлично.

В двата отбора няма наказани или контузени играчи, което ще позволи на техните наставници да изберат в стартовите си състави тези футболисти, които смятат, че ще бъдат най-полезни. Зауи вероятно ще заложи на игра с трима нападатели в лицето на Калу, Дрогба и Жервиньо, като в средата на терена ще бъде Яя Туре. Ренар вероятно ще предпочете да използва двама поузащитници в опорната зона и трима атакуващи халфа, които да подкрепят самотният нападател Маюка и същевременно да разстройват атаките на противника.

Някои вече се шегуват, че името на победителя отдавна е изписано върху Купата. Действително, агресивността на „слоновете" и наличието в техния състав на ярки индивидуалисти ни кара да предположим, че „Чиполополо" са обречени. Но нека да си припомним, че преди мача на Замбия с Гана се твърдеше абсолютно същото. Футболистите на Кот д'Ивоар са по-опитният тим, но възпитаниците на Ренар демонстрират страхотна тактическа зрялост и великолепна организация в средата на терена. Ако замбициите успеят да отразят първоначалния натиск на своя противник, много е вероятно играта да навлезе в едно по-спокойно русло, от което полза ще имат „Медните куршуми".

 

Последни 5 изиграни срещи:

Замбия:

21 януари Сенегал - Замбия 1:2 (Купа на Африка)
25 януари Либия - Замбия 2:2 (Купа на Африка)
29 януари Екваториална Гвинея - Замбия 0:1 (Купа на Африка)
04 февруари Замбия - Судан 3:0 (Купа на Африка)
08 февруари Замбия - Гана 1:0 (Купа на Африка)

Кот д'Ивоар:

22 януари Кот д'Ивоар - Судан 1:0 (Купа на Африка)
26 януари Кот д'Ивоар - Буркина Фасо 2:0 (Купа на Африка)
30 януари Кот д'Ивоар - Ангола 2:0 (Купа на Африка)
04 февруари Кот д'Ивоар - Екваториална Гвинея 3:0 (Купа на Африка)
08 февруари Мали - Кот д'Ивоар 0:1 (Купа на Африка)


Досегашни срещи:

Замбия - Кот д'Ивоар

3 срещи
2 победи за Замбия
0 равенства
1 победа за Кот д'Ивоар
Голова Разлика: 2:1 за Замбия


Коефициенти от bet365:
Замбия - 7.00
Равен - 3.75
Кот д'Ивоар - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Замбия - 6.75
Равен - 3.50
Кот д'Ивоар - 1.53

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
96