Меси ще отсъства само два мача


И. Ангелов

Меси ще отсъства само два мача

Лионел Меси беше изключен за два мача за Интер Маями, след като получи контузия във финала на Копа Америка. Осемкратният носител на Златната топка получи сериозен удар, когато представляваше Аржентина на финала на Копа Америка през 2024 г. Меси превъртя глезена си, когато се завърна във Флорида и се изправи срещу Колумбия на стадион "Хард Рок" – което го накара да напусне терена разплакан.

Меси успя да вдигне трофея от Копа след драматична победа с 1-0 за Албиселесте, но изображенията на отока около десния му крак разтревожиха Интер Маями. Той обеща да се върне скоро, но не разкри точна дата.

Той обаче ще пропусне мачовете в сряда, 19 юли и събота. Мачът на MLS All-Star е на 24 юли.

"Той усука глезена си и контузията е налице, така че са необходими тестове и изчакайте резултатите“, каза Мартино. "Имах възможност да видя други снимки. Ще бъдат направени тестове, за да се определи сериозността на ситуацията. Ние винаги сме информирани чрез нашия кинезиолог Валтер Инсаурралде, който е и кинезиолог на националния отбор. Той е много предпазлив при даване окончателна диагноза, преди да излязат резултатите."

Чаплите са втори в Източната конференция, както стоят нещата, и тъй като девет отбора ще участват в плейофите – това дава на Меси достатъчно възможности да се възстанови, преди да поведе търсенето на своята втора поредна Купа на лигата в САЩ.

  Сподели
18