Мексико сензационно отпадна от Копа Америка


Н. Гавазов

Мексико сензационно отпадна от Копа Америка

Завърши мачът от 3-ия кръг на груповата фаза на Купата на Америка, в който националният отбор на Мексико се срещна с националния отбор на Еквадор. Срещата се проведе в Глендейл на "Стейт Фарм Стейдиъм" и завърши наравно 0:0.

В 90+9-ата минута реферът на срещата след преглед на ВАР отмени дузпа срещу националния отбор на Еквадор.

По-рано в групата Мексико победи Ямайка с 1:0 и загуби от Венецуела (0:1). Еквадор загуби от Венецуела в първия мач с 1:2, а след това победи Ямайка (3:1).

В паралелен мач от същата група, който се проведе в Остин, Венецуела победи Ямайка с 3:0. Сред победителите голове отбелязаха Едуард Бело, Ерик Рамирес и Хосе Саломон Рондон.

Въз основа на резултатите от тези мачове се формира крайното класиране на група B, като Венецуела зае първото място в този квартет, спечелвайки девет точки. Втори остана националният отбор на Еквадор, който има четири точки при голова разлика 4:3. Отборът на Мексико, който също спечели четири точки, остана трети с голова разлика 1:1. Националният отбор на Ямайка не успя да спечели нито една точка в групата и завърши на последно място в класирането на квартета.

Така участници в 1/4-финалите станаха отборите на Венецуела и Еквадор. Националните отбори на Мексико и Ямайка завършиха представянето си на Копа Америка 2024.

Купата на Америка се провежда от 21 юни до 15 юли. Настоящият носител на Купата на Америка е националният отбор на Аржентина. Отборът спечели турнира, който се проведе в Бразилия през 2021 г. На финала Аржентина победи Бразилия с минималното 1:0 благодарение на гол на Ди Мария.

  Сподели
74