Еквадор победи Ямайка


Н. Гавазов

Еквадор победи Ямайка

В нощта на 26 срещу 27 юни в Лас Вегас, САЩ, завърши мачът от 2-ия кръг на Копа Америка 2024 в група B между националните отбори на Еквадор и Ямайка. Срещата завърши с победа на еквадорците с резултат 3:1.

В 13-ата минута ямайският полузащитник Кейси Палмър прати топката в собствената си врата. В добавеното време на първото полувреме 17-годишният еквадорски полузащитник Кендри Паес направи резултата 2:0, като отбеляза дузпа. В началото на втората част с усилията на нападателя Майкъл Антонио Ямайка успя да върне един гол. Интригата приключи от влезлия като резерва еквадорски нападател Алън Минда , който се разписа след подаване на халфа Карлос Груесо .

Копа Америка се провежда от 21 юни до 15 юли. 16 отбора са разделени в четири групи. Турнирът се провежда в 14 града в Съединените американски щати.

Настоящият носител на Купата на Америка е националният отбор на Аржентина. Отборът спечели турнира, който се проведе в Бразилия през 2021 г. На финала Аржентина победи Бразилия с минималното 1:0 благодарение на гол на крилото Анхел Ди Мария.

  Сподели
56