Чили - Мексико: Рутинна победа за Ла Роха


Н. Гавазов

Чили - Мексико: Рутинна победа за Ла Роха

Чили - Мексико
Стадион: "Естадио дел Бисентенарио", Сан Хуан
Дата: 05.07.2011 г.
Час: 03:45
Съдия: Хуан Ернесто Сото Аревало (Венецуела)

Чили и Мексико излизат един срещу друг в мач от група С на турнира Копа Америка, с който ще приключи и първият кръг на тазгодишното издание на първенството. „Ла Роха" е един от големите отбори, който никога не е печелил най-голямото футболно състезание в Южна Америка и със сигурност възпитаниците на Клаудио Борги ще се опитат да сложат край на тази негативна статистика. Впрочем, 46-годишният специалист, който е наследник на Биелса, пое изпадналия в криза тим през февруари тази година и налагайки бързо своите идеи и нови футболисти, успя да стабилизира отбора и залагайки изцяло на атакуващия футбол, в момента чилийците са един от най-любопитните състави на турнира. Това се допълва и от факта, че Борги пристигна в Аржентина само с петима защитници, като единия от тях - Маурисио Исла едва ли би могъл да бъде определен като типичен любител на „катеначото".

За Мексико тазгодишното участие в турнира Копа Америка, което е осмо подред, ще бъде нещо като куфар без дръжка, което наистина е жалко, защото шампионът на КОНКАКАФ пристига в Аржентина с експериментален състав, след като осем футболисти бяха изхвърлени от отбора заради скандала с проститутки. В същото време, шампионатът на Южна Америка ще се превърне за мексиканците в един вид полигон за възможностите на отбора в подготовката му за Олимпиадата в Лондон, както и за тези футболисти, на които предстои в съвсем скоро време да носят за постоянно фланелката на първия тим на страната. В този смисъл, ще бъде наистина любопитно да видим как ще се представи националния отбор на Мексико и ще се сдобие ли с нужните резултати - десет от играчите нямат нито един изигран мач за представителния тим на страната, а други осем футболисти имат на сметките си от една до три срещи. Какви са реалните задача тогава пред „трицветните"? Предстои да разберем.

С поемането на треньорския пост на Чили, Клаудио Борги изостави схемата на игра 4-3-3 и побърза да я замени с любимата си 4-4-2, като в същото време успя да наложи като стил на игра светкавичното изнасяне на топката към нападателите и по-активните действия в атака на халфовата линия. В същото време, когато топката бъде загубена, дефанзивните полузащитници бързо се включват в отбраната на тима, а останалите напред футболисти започват да рушат атаката на противника. Този начин на игра донесе успехи в приятелските мачове срещу Естония и Колумбия, а също така изненада португалците в двубоя между двата отбора в края на март.

Любопитно ще бъде да видим каква тактическа постройка би избрал наставника на националния отбор на Мексико за Копа Америка Луис Тена. По-вероятно е той да се придържа към наложената от титулярния старши-треньор на тима Хосе Мануел схема 4-2-3-1, отколкото да експериментира с някоя друга. Почти сигурно е, че ще се заложи изцяло на това да бъде укрепена отбранителната линия на тима, както и зоната пред наказателното поле, което означава, че действията на опорните полузащитници ще бъдат силно ограничени в атакуващ план. Това от друга страна означава по-активни действия на двете крила - независимо дали топката се притежава или не, което означава също така, че елементът на контраатаката също ще присъства в действията на мексиканците.

Интересно ще бъде да видим какво ще ни предложи третият ден на турнира Копа Америка, след като прогнозирането на досегашните резултати се оказа малко по-сложно след изненадващите равенства на Аржентина и Бразилия. Въпреки това, фаворит за спечелването на предстоящия двубой е Чили, след като в тима се намира съкровище като Алексис Санчес, който ще бъде подпомаган от творческия гений на Валдивия. Главният въпрос, който стои пред възпитаниците на Борги е ще успее ли мощното нападение да компенсира рехавата отбрана? Ако това се случи, Чили ще бъде не само фаворит в предстоящия мач, но и такъв за спечелването на турнира.

От друга страна, едва ли Мексико ще успее да се противопостави успешно на своя съперник. След скандалите извън терена, експерименталният отбор на северноамериканската страна съставен изцяло от млади и неопитни футболисти, определено ще изпита много трудности не само в отбранителен план, но и в средата на терена, където ще бъдат противникови играчи като Видал, Фернандес и Медел. Всякакъв резултат, освен рутинна победа за Чили, ще бъде изненада.

Прогноза за: Чили - Мексико 2:0

 

Коефициенти от bet365:
Чили - 1.67
Равен - 3.50
Мексико - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Чили- 1.65
Равен - 3.50
Мексико - 5.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
295