Скандален рефер оглави съдийския корпус в Русия


Н. Гавазов

Скандален рефер оглави съдийския корпус в Русия

Както съобщава днешната преса на Апенините, известният в миналото италиански арбитър Роберто Росети е приел предложението на футболната федерация на Русия да оглави съдийския корпус в страната. Късно снощи 43-годишният бивш рефер е подал заявление, в което е помолил да бъде освободен от задълженията си на шеф на съдиите в италианската Серия В във връзка с преминаването си на работа в Москва, с което е поставил колегите си в много трудна ситуация.

Презентацията на новия сезон в Серия В ще се състои в четвъртък и Росети все пак се е съгласил да присъства на мероприятието, но веднага след това ще излети за Русия с любимите си жени (съпругата и двете си дъщери).

Според La Repubblica , Росети се захваща с нещо много сериозно, но и рисковано, защото му предстои да се сблъска с невероятна по размерите си корупция, която все повече безпокои Мишел Платини. Gazzetta dello Sport обаче твърди, че бившият рефер, който претърпя фиаско на Мондиал 2010 и стана известен със скандалното си съдийство на срещите Гана - Австралия и Аржентина - Мексико отива в Русия не за да се справи с корпуцията в страната, а за да печели по милион евро на година, което е шест пъти повече от досегашната му заплата.

Росети не се ползва с популярност в Италия и по-рано бе обвинен от много футболни специалисти, като „съдията на Интер", след поредица негови спорни отсъждания, които в една или друга степен облагодетелстваха „нерадзурите". Той бе обект и на разследване по процеса „Калчополи", но в крайна сметка излезе чист от скандала.

 

  Сподели
157