Ямайка пожела отново Гринууд


И. Ангелов

Ямайка пожела отново Гринууд

Ямайка има интерес да убеди нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд да премине към държавата, от Англия. От Манчестър Юнайтед обявиха, че нападателят няма да продължи кариерата си при тях след приключването на шестмесечно вътрешно разследване.

Грийнууд е отстранен от клуба след ареста му за предполагаемо сексуално посегателство и домашно насилие през януари 2022 г. Той беше обвинен през октомври, въпреки че тези обвинения бяха свалени през февруари след оттеглянето на ключови свидетели и представянето на нови доказателства.

Юнайтед привидно планираше да върне Грийнууд в клуба, според доклад на The Athletic, но ожесточената реакция на феновете предизвика обрат. Сега Daily Mail съобщава, че Ямайка отново е проявила интерес към включването на Грийнууд в редиците на националния отбор.

Той има право да играе за "Реге Бойс", въпреки че вече е изиграл един състезателен мач за отбора на Англия на Гарет Саутгейт.

Правилата на ФИФА ще позволят на Грийнууд да премине от следващия месец, при условие че бъде осъществен документен трансфер. В миналото Футболната асоциация на Англия се задейства бързо, за да гарантира, че Грийнууд ще избере да представлява Англия през 2021 г., когато Ямайка за първи път заяви интереса си.

Впоследствие играчът беше изхвърлен от Саутгейт, след като наруши правилата за коронавируса по време на престоя си в отбора.

Не се предполага, че Англия ще има интерес да върне Грийнууд, но това може да не е решение на Саутгейт, тъй като Евро 2024 изглежда вероятно да бъде последният му турнир начело на отбора.

  Сподели
398