ФА: Смаяни сме от нападките срещу нас


Н. Гавазов

ФА: Смаяни сме от нападките срещу нас

Генералният секретар на Футболната асоциация на Англия (ФА) Алекс Хорн призна, че е бил смаян от нападките срещу Англия, след неуспешния опит да бъдат отложени изборите за президент на ФИФА. Както е известно, вчера членовете на изпълкома на световната футболна централа Хулио Грондона от Аржентина и Вилар Лона от Испания осъдиха действията на ФА и британските медии, заявявайки че са причина за оказване на натиск върху ФИФА.

„Аз останах много изненадан, когато разбрах, че няколко човека ни обвиняват за скандалите, които се случиха при тях. Бях изненадан и от действията на Грондона и Лона, които търсеха съдействие от политици и журналисти да ни накарат да променим позицията си. Мисля обаче, че нашите действия помогнаха Блатер да обяви началото на реформите", заяви Хорн за Reuters.

След преизбирането му за президент на ФИФА, Блатер призна, че е останал много изненадан от решението на ФА, но сподели, че не изпитва лоши чувства към националната футболна федерация.

„За мен бе огромна изненада решението на ФА, която е учредител правилата на играта още през 1863 година и с право се нарича Футболна асоциация да предприеме подобни действия. Те трябваше да бъдат за пример.......Разбрах, че УЕФА са се срещнали с тях и са били проведени специални разговори. До последно се надявах, че проблема ще бъде разрешен и ще се откажат да променят дневния ред на конгреса. Не изпитвам лоши чувства към тях. Ще работя с всички асоциации. Горд съм, че спечелих със 186 гласа", цитира Reuters думите на Блатер.

 

  Сподели
175