Самедов: Руските клубове могат да участват в азиатската ШЛ


Н. Гавазов

 Самедов: Руските клубове могат да участват в азиатската ШЛ

Бившият халф на Спартак Москва и руския национален отбор Александър Самедов предложи необичайна алтернатива на Шампионска лига за руските отбори.

"Азиатската Шампионска лига е аналог на клубовете. Можем да кандидатстваме за там и така да заобиколим санкциите на УЕФА. Ако Спартак или Локомотив спечели този турнир, това би било много добро постижение“, заяви Самедов.

През март ФИФА и УЕФА обявиха, че на руските клубове и националния отбор е забранено да участват в международни състезания под тяхна егида.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора Владимир Путин, вероломно нахлу в Украйна. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се в тактическите си планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руската армия да започне да разрушава граждански обекти и да стреля по мирни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и за тях няма давност.

Прокурор от Международния съд в Хага съобщи, че вече се събират доказателства за престъпленията на руската армия, а прокурори от шест европейски държави започнаха разследване на престъпленията на руския агресор. Освен това Путин бе обявен за военен престъпник в Полша и САЩ.

Към момента е известно, че държавното ръководство на Руската федерация е нарушило Хагската конвенция за започване на военни действия от 1907 година, по която бяха съдени ръководителите на нацистка Германия, както и Хартата на ООН. Данните за останалите престъпления се събират.

  Сподели
655