Спортинг: Бруно заслужава Висшата лига


И. Ангелов

Спортинг: Бруно заслужава Висшата лига

Мениджърът на Спортинг Лисабон, Силас, обяви позицията си насред спекулациите с преминаването на полузащитника Бруно Фернандеш в Манчестър Юнайтед. 25-годишният се смята за почти преминал във Висшата лига, след като вчера се появиха данни, че всички условия са договорени и има спор само относно бонусите между двата клуба.

Запитан дали ще може да разчита на играча си в следващия мач на Спортинг за купата срещу Спортинг Брага, наставникът каза:

"Не зная. За момента, мисля, че да. Аз ще се подготвям с Бруно в съзнанието си, но от тук нататък не знам какво може да се случи. Той е играч, който иска да играе в лига, по-добра от нашата. Но кой играч не би искал да играе в Англия? Трудно е да му кажем 'не отивай'. 

"Бруно заслужава да играе в тези лиги и най-добрата е именно тази. Ако той е един от най-добрите, трябва да играе там.

"Ако го загубим, ние трябва да променим тактиката си. Има много отбори в Португалия, който играят без Бруно, нали? Те гледат други тактики. След него ще ни липсва нещо, но ще получим друго. Става неизбежно да говорим и за пазар. Това може да ни помогне да направим по-конкурентен състав."

  Сподели
143