Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа ( 17.08 - 24.08)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа ( 17.08 - 24.08)

Futbol TV продължава една своя традиция от миналия футболен сезон, а именно да определя всяка седмица символичен отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват играчи от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Шампионатите на Англия, Франция и германия вече са в ход, а от тази седмица започват тези в Испания и Италия.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 17.08 - 24.08. Тактическата схема е 4-4-2.

 

ВРАТАР


Юси Яскеляйнен (Болтън)

Финландският вратар показа класа в мача на своя отбор срещу Уест Хем и има основна заслуга прогнозите на специалистите за победа на „чуковете" да не се сбъднат. Болтън пък от своя страна спази традицията да не може да бъде победен на „Ъптън Парк" (последната загуба тук е от 5 май 2007 ), но ако играта на Юси не бе на висота това нямаше как да се случи. Дългите му удари напред също помогнаха на съотборниците му да вкарат на два пъти гол, а като прибавим спасената дузпа от Карлтън Коул, няма никакво основание да не го включим в нашия отбор.

Подгласници: Джо Харт (Манчестър Сити), Рене Адлер ( Байер Леверкузен)

 

ЗАЩИТА

Венсан Компани (Манчестър Сити)

Във всички линии на „гражданите" конкуренцията е жестока, но белгийския универсал за пореден път потвърди, че на терена излизат най-добрите, а не звездите. Торес така и не успя да го надиграе, както и никой друг от състава на Ливърпул

Кристиян Фукс (Майнц 05)

Майнц победи прехваления Щутгарт най-вече благодарение на своята непробиваема отбрана. Фукс бе непоколебим в действията си и не допусна да бъде надигран от Какау. Освен това, левия бек на домакините се включваше във всички атаки на своите, отправи няколко опасни удара и изцяло подкрепи Полански и Сото в действията им, а когато противникът отнемеше топката, бързо покриваше своята зона.

Бреде Хангеланд (Фулъм)

Въпреки, че си вкара автогол, Хангеланд напълно заслужава място в нашия отбор. До 75 минута на мача между Фулъм и Юнайтед защитника бе непоколебим в действията си, след което се почувства известна умора. За автогола, който си отбеляза няма никаква вина и който и да негов съотборник да бе на мястото му, резултата щеше да бъде същия. Каква бе реакцията му обаче минута преди края на допълнителното време! Бреде събра смелост и се появи в наказателното поле като гръмотевица, за да прати топката зад Едвин ван дер Саар и спаси точката за своите.

Тайе Тайво (Олимпик Марсилия)

Това което не успяха да свършат нападателите на Олимпик срещу Лориен, свършиха защитниците Хайнце и Тайво. Нигерийският национал обаче бе по-активен от своя колега в отбрана, неутрализира набезите на Жуфре и принуди наставника Гуркюф да го извади, изкара жълт картон на Амалфитано и внесе спокойствие в редиците на домакините, когато извън наказателното поле, с мълниеносен удар прати топката във вратата на Капоне.

Подгласници: Дебюси (Лил), Хосе Енрике (Нюкясъл), Гай Демел (Хамбургер)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Тео Уолкът (Арсенал)

Полузащитникът на Арсенал направи хеттрик срещу Блекпул за час игрово време. Наистина, някой ще каже нищо свръхестествено, но неговата скорост и стрелба бяха перфектни. Съвсем заслужено бе избран за играч на мача.

Майкъл Есиен (Челси)

Силовият футболист на Челси игра срещу не особено класен съперник, но за всичките 79 минути на терена бе непоклатим на поста си. „Сините" не допуснаха голове, вкараха цели шест и играха много мощно в средата на терена. А там господар бе именно Есиен.

Гарет Бейл (Тотнъм)

Спомняте ли си времето, когато „шпорите" не можеха да побеждават ако на терена бе Гарет? Но тези времена отдавна отминаха, а легендите за бъдещето ги пише лично Бейл. Например с двата си гола които вкара срещу Стоук. Някои могат да твърдят, че първия гол стана случайно, аз обаче не съм съгласен, защото той бе плод на неговата решителност. А втория му гол може да претендира за гол на сезона.

Кевин Нолан (Нюкясъл)

Централният полузащитник на „свраките" вкара два гола и взе участие във почти всичко, което се случи на терена. Кевин игра зад Карол, но създаде толкова главоболия за Вила, че Стилиян Петров със сигурност ще се радва, ако не го среща отново.


Подгласници: Гарет Бари (Манчестър Сити), Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед), Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)


НАПАДЕНИЕ

Дидие Дрогба (Челси)

Великолепна игра на Дидие. Фронтменът на Челси, който вкара три гола срещу Уест Бромич, сега не успя да повтори постижението си. Може би преди мача футболистите на Уигън са си мислели, колко биха били щастливи, ако Дрогба не вкара гол. Но аз лично се съмнявам, че те са щастливи от трите му прекрасни асистенции.


Анди Карол (Нюкясъл)

Не е лесно да носиш фланелка с номер 9 за Нюкясъл. Младият нападател обаче показа невероятна игра, вкара три гола и подаде на Нолан. Ако с първия и втория си гол показа своето виждане за играта и добра ориентация, то третия бе просто фантастичен.

Подгласници: Даниел Никулае (Монако), Ведад Ибишевич (Хофенхайм), Рууд ван Нистелрой (Хамбургер)


Старши треньор: Ралф Рангник (Хофенхайм)

52 годишния наставник на Хофенхайм изненада със сигурност своя противник, започвайки мача срещу по-класния Вердер с трима нападатели. Освен това постави Вайс и Салихович в средата на терена, но много близо един до друг и в резултат откъсна Алмейда, а по-късно Арнаутович и Писаро от съотборниците им. В крайна сметка отбора му постигна победа с 4:1, надигравайки своя съперник напълно заслужено.

 

  Сподели
187