Интернасионал спечели Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Интернасионал спечели Копа Либертадорес

Бразилският Интернасионал от Порто Алегре спечели Копа Либертадорес за втори път в своята история, побеждавайки мексиканския Чивас Гуадалахара с общ резултат 5:3. След като спечелиха първия мач с 2:1 в Мексико, бразилските магьосници бяха изправени пред много трудна задача в сряда вечер, но пред 53 000 свои верни фенове на „Естадио Хосе Пинейро Борба" в Порто Алегре изстрадаха победата с 3:2 над своя противник.

Срещата започна с натиск на Интернасионал, чиито футболисти владееха повече топката и създадоха повече опасни положения. Студен душ обаче заля привържениците на домакините, когато в 43 минута Марко Фабиан от Чивас изведе своите напред, вкарвайки топката във вратата на Ренан и запазвайки живи шансовете на мексиканците за спечелване на най-престижния клубен турнир в Южна Америка.

Втората част започна с вихрено темпо от страна на бразилците и техните усилия бяха възнаградени в 61 минута, когато Рафаел Собиш изравни резултата и изправи стадиона на крака. Оттук до края на срещата Чивас не успяха да реагират по никакъв начин и на терена господството на домакините бе пълно.

Въпрос на време бе Интернасионал да нанесе своя смъртоносен удар и да довърши противника си. В 76 минута Леандро Дамияо, а 13 минути по-късно и Джулиано също намериха мрежата на Мишел с което резултатът стана 3:1 за домакините. Голът на Омар Браво в продълженията не успя да промени съдбата на Чивас и така в крайна сметка Интернасионал победи с 3:2.

Така бразилският отбор за втори път в своята история спечели турнира, след като през 2006 година наложи волята си над друг бразилски тим - този на Сао Паоло.

 

  Сподели
91