Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (07.04 -13.04)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (07.04 -13.04)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

През тази седмица символичният ни отбор бе приготвен по „класическа" рецепта, но пикантните подправки бяха взети и добавени от другите шампионати и турнири, като например определянето на финалистите за Купата на Англия

Представяме Ви: Dream-Team за периода 07.04. - 13.04. Тактическата схема е 4-4-2.

 

ВРАТАР

Дейвид Джеймс (Портсмут)

Портсмут може да е на колене във Висшата лига на Англия, но в турнира за Купата се класира на финал, преодолявайки в много труден и сложен кандидатът за Шампионската лига Тотнъм. Не толкова заради пропуските на Павличенко, но и за сигурните си спасявания през целия мач, Джеймс заслужи с основание да бъде избран за вратар на кръга.

„Изживяхме официалното си отпадане от Премиършип в събота доста тежко, но успяхме да се вдигнем на крака, показахме характер и елиминирахме Тотнъм, който се бори за влизане в Топ 4 на първенството. Всеки един играч,служител и фен на Портсмут заслужаваше победата. Стореното от отбора на „Уембли" вчера си бе истинска магия", заяви след мача един от магьосниците в клуба от Южния бряг


ЗАЩИТА

Марко Касети (Рома)

Настоящ специалист по решаващите голове. Ако си спомняте, през есента Марко вкара гол на Лацио в решаващ сблъсък. От тогава до сега той бе замлъкнал, за да изригне отново в най-важният момент за своите. Попадението му изведе „вълците" на първо място в Серия А. Еднолично римският отбор не бе излизал начело в класирането цели пет години!


Жерард Пике (Барселона)

Барселона бе първият отбор през настоящият сезон, който не можа да бъде победен на „Бернабеу". Това е повод да отдадем заслуженото на компактната, умна и много агресивна отбрана на гостите. От целият ариегард обаче, Пике бе най-добър: оказваше се точно на местата където бе нужно и не загуби нито един индивидуален двубой.


Джорджо Киелини (Ювентус)

Първата за 20 срещи на „Старата госпожа" в която торинци не получиха гол! И тук е огромна заслугата на отличната игра на Киелини. Разбира се, Буфон също даде своя принос, но все пак без играта на централният защитник, и вратар от световна величина не би се справил напълно със своята задача. А като добавим и единственият, победен гол, то няма смисъл да се учудваме, че Киелини намира място в нашия отбор.


Карлeс Пуйол (Барселона)

Той бе капитан на Барса и отдясно, и от ляво, а дори и по центъра, и това го разбраха всички. За него можем да кажем, че е сърцето на каталунците. Дори да махнем всичките му футболни достойнства, остава неговата неизчерпаема енергия. Поглъщаша съперниците си! Без него защитата на Барселона никога няма да бъде същата.

 

 

ПОЛУЗАЩИТА

Марко Марин (Вердер)

Който каже, че няма нищо особено в това да победиш някой аутсайдер греши, защото разгромите биват различни. Марин за пореден път доказа, че заслужава да играе на световното първенство и че във Вердер се ражда свръхнова звезда. За нейният размер може би ще се говори през следващия сезон.


Шави Ернандес (Барселона)

В Барселона има един футболист, който просто не умее да играе лошо. Тези пасове, които раздава Шави, могат да се сравнят само с блестящите голове на аржентинския Лъв. Касиляс е прав в изявлението си след Ел Класико: „В момента Шави е един от най-добрите играчи в света".

 

Лучо Гонзалес (Олимпик Марсилия)


Спомняте ли си в началото на преминаването на Лучо, колко озадачени бяха футболните специалисти и предричаха, че футболистът е направил лош избор с напускането си на Португалия. А ето, че равнището на футбола във Франция позволи на аржентинеца и бивш капитан на Порто да се изяви в още по-добра светлина. Олимпик наниза четири гола във вратата на Ница, като и четирите попадения станаха след подаванията на Лучо. Коментарът е излишен....

 

Флоран Малуда (Челси)

Един от най-добрите играчи за месец март във Висшата лига нанесе отново своя удар. С гол и асистенция изобщо не постави под съмнение нашият избор.

 


НАПАДАТЕЛИ

Фабрицио Миколи (Палермо)

Ако Липи все още не е разбрал - Миколи даде сериозна заявка за участието си в „скуадрата" за Световното първенство. Активизира се нападателят и капитан на Палермо, и даде големи надежди на сицилианският отбор да завърши сезона на четвърто място в класирането. Срещу Киево, които поведоха в 18 минута, Фабрицио изигра двубоя на предела на възможностите си, поведе своите, вкара два гола и донесе трите точки за отбора си.


Емануел Адебайор (Манчестър Сити)

Два гола и заработена дузпа - никак не е зле. Особено нека отбележим, че в последните две срещи неговият отбор вкара общо 11 гола в чуждите врати. На съвестта на национала на Того лежат 4 от тези попадения, а ние ще му отдадем заслуженото.

 

СТАРШИ ТРЕНЬОР

Хосеп Гуардиола (Барселона)

Каталунският Sport сравни треньора на Барса Хосеп Гуардиола с легендарния цар на Спарта - Леонид. Повод за това са думите му на разбора преди дербито срещу Реал. Под звуците на общоприетия в съблекалнята химн за надъхване Human на The Killers, Гуардиола казал следното на играчите:

"Моля ви само за три неща: атакувайте, атакувайте и пак атакувайте! Безспир, атакувайте постоянно, без отказване!"

На почивката пък думите му били: "Не отстъпвайте и крачка назад! Продължавайте да атакувате!".

Вестникът сравнява поведението му с това на Леонид пред своите спартанци в прочутата битка край Термопилите. Но за разлика от царя, Гуардиола излезе победител.

„Всъщност не съм се и замислял, че побеждаваме Реал Мадрид в четвърти пореден мач. Моите възпитаници ръководеха случващото се на терена и заслужено спечелихме. Не е никак лесно да си тръгнеш с трите точки от "Сантяго Бернабеу" и затова аз много ценя тази победа", заяви след Ел Класико наставникът на Барселона.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
252