Португалия няма да има проблеми срещу България


FUTBOL-TV

Португалия няма да има проблеми срещу България

Португалия - България
Стадион: "Д-р Магалаеш Песоа“, Лейрия
Дата: 25.03.2016г.
Час: 22:45
Съдия: Серж Гумиени (Белгия)


Португалия приема България на свой терен в Лейрия в приятелска среща между двата тима. Домакините ще опитат да зарадват феновете си с убедителна победа над обновения (до известна степен) състав на "лъвовете". Прогнозата на Futbol-tv е, че няма да се стигне до изненада - знак 1.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош със сигурност ще направи няколко експериментални промени за този мач. Сигурно обаче е, че голямата звезда Кристиано Роналдо ще стартира сред титулярите. Антони Лопеш ще застане на вратата и не е изключено на този пост да има смяна на всеки 30 минути. Другите вратари, които попаднаха в разширения състав на тима са Руй Патрисио (Спортинг Лисабон), Едуардо (Динамо Загреб). Сред стартовите 11 вероятно ще започнат още Пепе, Рикардо Карвальо, Бернардо Силва, Андре Гомеш, Данило Перейра, Бруно Алвеш, Дани, Нани и Рикардо Куарешма, но след почивката ще бъде даден шанс за изява и на всички останали повикани играчи.

"България е отбор, който изисква повече търпение, отбор, който повече изчаква. Това е отбор, който би трябвало да играе по-затворено, но това е само теорията. Белгия е тим, с който се надиграваш, има много моменти, в които се играе един на един. Това ще е двубой между два отбора, които ще искат да спечелят. Това е опонент, който е типичен като тимовете, които ще бъдат на Европейското първенство. Тези мачове не са избрани случайно, а са подходящи за нашата подготовка. Ще видим добрите неща в играта ни, а и проблемите“, заяви още Фернандо Сантош на пресконференцията си преди мачовете с България и Белгия.

В състава на България има доста промени, след като селекционерът Ивайло Петев обяви намерението си за "подмладяване". Петев обаче отнесе доста критики, след като в групата на тима попадна играчът на Лудогорец - Марселиньо. 31-годишният бразилец ще дебютира за тима ни в срещата с Португалия. В състава на България не попаднаха играчи на ЦСКА, но за сметка на това има представители на другия изпаднал в по-долна дивизия тим на Литекс. Полузащитникът на извадения ловчанлии Кристиян Малинов ще бъде титуляр за националния тим. Според информацията Ивайло Петев е предпочел Малинов като партньор в средата на терена до капитана Светослав Дяков пред Симеон Славчев.

Специалистът каза, че до голяма степен вече е наясно със състава си за двубоя. Петев заяви, че ако искат да постигнат нещо в предстоящия мач, играчите му трябва да преодолеят страхът и притеснението си и да демонстрират увереност в действията си на терена. Според селекционера на България, контролата срещу Португалия е двубой, от който само може да се извлекат ползи.

На вратата на "трикольорите" почти сигурно ще застане Владо Стоянов. Все пак има малка вероятност Петев да предпочете Божидар Митрев да стартира от първата минута. Защитата на България ще бъде съставена от Терзиев, Александър Александров, Бодуров и Живко Миланов. Михаил Александров и Тодор Неделев ще играят по крилата. Все пак има малка вероятност Александър Тонев да стартира вместо Неделев, но играчът на Ботев се счита за нещо като "любимец" на треньора. Ивелин Попов пък ще действа зад нападателя.



ПРОГНОЗА: ПОРТУГАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Португалия:

07 септември Албания - Португалия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
08 октомври Португалия - Дания 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
11 октомври Сърбия - Португалия 1:2 (Квалификация за Евро 2016)
14 ноември Русия - Португалия 1:0 (Приятелска среща)
17 ноември Люксембург - Португалия 0:2 (Приятелска среща)

България:

12 юни Малта - България 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
03 септември България - Норвегия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Хърватия - България 3:0 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври България - Азербайджан 2:0 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Португалия - България

12 срещи
4 победи за Португалия
3 равенства
5 победи за България
Голова Разлика: 17:16 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266