Левски се похвали, че има 15 национални състезатели


FUTBOL-TV

Левски се похвали, че има 15 национални състезатели

От Левски съобщиха, че имат 15 национални състезатели за предстоящата пауза за мачовете на националните отбори.

"Петнадесет футболисти на ПФК Левски получиха повиквателни за срещите на националните отбори в началото на месец септември 2024 г. Нападателят Александър Колев е извикан в състава на представителния тим на България за двубоите от Лигата на нациите с Беларус на 5 септември в Залаегерсег (Унгария) и със Северна Ирландия на 8 септември в Пловдив.

Защитникът Кристиан Макун получи повиквателна за представителният тим на Венецуела за световните квалификации срещу Боливия на 5 септември в Ел Алто (Боливия) и срещу Уругвай на 11 септември в Матурин (Венецуела).

Вратарят Пламен Андреев, полузащитникът Асен Митков и нападателят Марин Петков са повикани в младежкия национален отбор на България за европейската квалификация срещу Полша на 10 септември в София.

Защитниците Дейвид Михалев и Виктор Любенов и нападателят Преслав Бачев са извикани в юношеския национален отбор на България до 19 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи с връстниците си от Малта на 7 септември и 9 септември в Ла Валета.

Вратарят Огнян Владимиров и полузащитникът Радостин Стоилов получиха повиквателни за юношеския национален отбор на България до 17 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи в Германия срещу връстниците си от Липщад на 7 септември и Вестфалия на 10 септември и 12 септември.

Защитникът Александър Ценов и нападателят Лазар Петров бяха част от юношеския национален отбор на България до 16 години, взимайки участие в тренировъчния лагер на тима и контролните срещи с връстниците си от Черна гора на 20 август и 22 август. Полузащитникът Ернан Ангелов също получи повиквателна, но заради контузия не успя да се присъедини към националния отбор.

Защитникът Мариян Славчев и полузащитникът Васил Киров са повикани в юношеския национален отбор на България до 15 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи с връстниците си от Черна гора на 7 септември и 9 септември.

ПФК Левски пожелава успех на всички свои футболисти с националните екипи", написаха "сините".

  Сподели
22