Австрия изненадващо спечели своята група


FUTBOL-TV

Австрия изненадващо спечели своята група

Австрия поднесе една от големите изненади на турнира, като победи един от фаворитите - Нидерландия с 3:2 в мач от група D на Евро 2024. По този начин отборът на Ралф Рангник се изкачи на първо място в групата.

"Лалетата" започнаха срещата по-пасивно.  В шестата минута Александър Прас проби по лявото крило и центрира остро по земя, като в опита си да изчисти Дониел Мален си отбеляза автогол. Това бе 7-и автогол от началото на Евро 2024.

Малко по-късно Мален можеше да се реваншира. Депай го изведе на чиста голова позиция, но той не успя да намери рамките на вратата. В 38-ата минута капитанът на Австрия  Марко Арнаутович се възползва от лошо позициониране на противниковата отбрана, излезе сам срещу Вербруген, но не успя да отправи удар и опитният страж изби топката.

В началото на второто полувреме "лалетата" организираха светкавична контраатака и Коди Гакпо изравни резултата. В 59-ата минута Романо Шмид засече центриране на Флориан Грилич и със страхотен плонж нанесе удар с глава, за да прати топката в мрежата на Нидерландия. Четвърт час преди края на сблъсъка Вегхрост спечели въздушен двубой с противников бранител, топката попадна в Мемфис

Депай, който овладя в наказателното поле и с мощен удар отбеляза първото си попадение на Евро 2024. Пет минути по-късно Марсел Забицер получи пас от Баумгартнер в дълбочина и вкара от близко разстояние, като по този начин изпрати Австрия на първото място в групата и класира селекцията на осминафинал за второ поредно Европейско.

  Сподели
186