Супер старт за Германия на Евро 2024 (видео)


FUTBOL-TV

Супер старт за Германия на Евро 2024 (видео)

Германия се наложи над Шотландия с 5:1 в откриващия мач от Европейското първенство през тази година. Бундестима си свърши работата още през първото полувреме.

В 10-ата минута Тони Кроос намери Кимих на десния фланг. Футболистът на Байерн Мюнхен видя Флориан Вирц и направи страхотен пас по земя към младата звезда на немския футбол. Офанзивният футболист стреля от движение извън границата на наказателното поле, като Ангъс Гън не се намеси достатъчно добре - 1:0.

В 19-ата минута домакините размениха пасове на висока скорост, като Мусиала получи топката от Хавертц и с мощен шут я заби под напречната греда за 2:0. Това даде още по-голям импулс в играта на домакините.

В 41-ата минута Ангъс Гън спаси удар с глава на Гюндоган, след което Хавертц не успя да направи добавка, а Портиъс влезе брутално в краката на Гюндоган, който остана да лежи на тревата. Стигна се до намесата на ВАР, а Тюрпен отсъди дузпа, но и показа директен червен картон на защитника на Шотландия. Наказателният удар беше поверен на Кай Хавертц, който хладнокръвно вкара за 3:0.

След почивката немците очаквано бяха по-активни, но нов гол падна чак след като Никлас Фюлкруг се появи в игра като резерва. В 68-ата минута той опита да скъса мрежата на гостите, разписвайки се за 4:0. Малко по-късно отново той бе точен, но вторият му гол не бе зачетен правилно, заради засада.

В 87-ата минута Шотландия изпълни пряк свободен удар, при който топката стигна до Скот Маккена вляво от вратата. Той отигра с глава, след което топката рикошира в Антонио Рюдигер и влезе в германската мрежа - автогол, след който резултатът стана 4:1. 

В самия край - друга резерва за Германия - Емре Джан също успя да се разпише, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
272