Видолов: ЦСКА - София отстъпи от реномете си, Лудогорец заслужено е 13-кратен шампион


Н. Гавазов

Видолов: ЦСКА - София отстъпи от реномете си, Лудогорец заслужено е 13-кратен шампион

Бившият играч на Ботев Пд и ЦСКА – Костадин Видолов – говори пред "Мач Телеграф“ за "канарчетата“ и ЦСКА-София. Той коментира и представянето на националния отбор на България под ръководството на Илиан Илиев и не скри очарованието си от постигнатите резултати до момента.

– Доволен ли си от сезона, който направи Ботев Пд?

– Да, добър сезон! Хубаво е, че отборът успя да вземе Купата на България и да се завърне след толкова години на стадион "Христо Ботев“. Има предпоставки за развитие и това е радващо. Следя отбора и мачовете, които изиграха. Ако не беше силното представяне на Ивелин Попов, не знам дали щеше да се развие до такава степен отборът. Той беше главният виновник за силните мачове. Той е фигурата, около която се развиха и другите момчета. Сега Ботев Пд ще участва и в европейските клубни турнири. Дано се стигне до привличането на някои по-класни попълнения. Предстоят им много сериозни мачове и се надявам да се представят по-добре.

– Беше доста турбулентен сезонът за "жълто-черните“. В началото не започнаха убедително и се стигна до раздяла с треньора тогава Станислав Генчев. След това Душан Керкез пое тима и успя да подобри резултатите. Така ли видя нещата и ти?

– Да! Пасна като дялан камък на отбора. Явно е, че разбира и добре си води тима. На мен лично това ми прави силно впечатление. Явно си разбира от работата. Може да кажем, че внесе нужното настроение и вдъхна увереност на играчите. Видя се едно обединение в съблекалнята и имаше настроение, което беше пренесено и на терена. Доколкото разбирам, той много държи на дисциплината в отбора. Това са все важни неща, за да се стига до добри резултати и феновете да бъдат радостни.

– На кои позиции е нужно да има подсилване?

– Това не мога да кажа. Керкез и ръководството знаят най-добре. Вярвам, че ще вземат нужните попълнения. Със сигурност трябва да се вземат нови играчи, ако искат да се развиват нагоре и да бъдат още по-добре през наближаващия нов сезон. Трябва да надградят, защото предстоят и важни мачове в Лига Европа. Всички ги чакаме с нетърпение и ще подкрепим Ботев Пд! Дано да се представят на едно добро ниво. Извоюваха трудно Купата на България и стигнаха до европейско участие. Дано имат и късмет в жребия и да се паднат срещу съперник, който да е преодолим. Ясно е, че вече няма слаби отбори и лесни мачове. Виждаме, че в повечето отбори има голям брой чуждестранни играчи, но за съжаление трябва да признаем, че има и недостиг на качествени българи. Малко са тези, които можем да посочим и да кажем, че са качествени.

– Какъв е коментарът ти за представянето на националите ни срещу Румъния (0:0) и срещу Словения (1:1)?

– Много съм доволен от представянето им. Това е краят на сезона и повечето момчета са изиграли доста тежки мачове с клубовете си. Радвам се за Илиан Илиев и за това, че пое националите. Има обединение и дисциплина. Дано имат късмет в следващите мачове. Представят се силно и има прогрес под ръководството на Илиан. Можехме и да победим дори Словения. Радвам се, че вече шест мача нямаме загуба. Сега е редно да очакваме и победа в следващите срещи. Дано надградят. В Лига на нациите се представяме силно. Футболистите се представиха на доста добро ниво срещу Румъния и Словения и да не забравяме, че те са се класирали за Евро 2024. Момчетата бяха нахъсани.

– Няма как да не те попитам и за представянето на ЦСКА - София през сезона. Какъв е коментарът ти?

– Доста са объркани нещата в ЦСКА- София според мен. Прекалиха с налагането на чужденците. Нямаше резултати този сезон. Като започнаха мачовете и се виждаше, че отборът не е на ниво. Не се представиха на никак добро ниво.

– Сега ги пое Томислав Стипич. Любопитно име от Хърватия. Очакваше ли да бъде назначен чужденец за треньор?

– Не мога да кажа. Има си ръководство и те си преценяват и решават. Факт е, че и Левски, и ЦСКА - София отстъпиха много от реномето и имиджа си на водещи отбори. Срещу тях се играеше много трудно преди и всеки един български футболист имаше за цел да играе в тези отбори. Сега отстъпиха и двата гранда и не е случайно, че Лудогорец е 13-кратен шампион на България поред. Това преди не можеше да се случи. Те си взимат мачовете с лекота и постигат резултати. Ще видим какво ще се случва през новия сезон. В ЦСКА - София всичко ще е по-различно вероятно, защото има ново ръководство и нови футболисти. Голяма част от футболистите си тръгват и това е нормално. Много от тях бяха от дълго време в отбора. Има футболисти, които от 4-5 години бяха част от редиците на клуба. Иван Турицов, Амос Юга, Юрген Матай, Мено Кох… Доста са. Бусато остава и поднови договора си. Има хора, които да преценят на кои играчи точно трябва да се разчита и занапред. Ще се радвам, ако има повече българи в състава им, а и не само в техния.

  Сподели
93