Бундестима започва похода към четвърта титла


Н. Атанасов

Бундестима започва похода към четвърта титла

Германия – Шотландия
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 14.06.2024 г.
Час: 22:00

Германия започва своя поход към четвърта титла от европейски футболни финали. Бундестима е още по-мотивиран за триумф, тъй като настоящият форум на Стария континент ще се проведе именно по стадионите в Германия.

Като домакин на надпреварата, Маншафта не игра в квалификациите. Сега воденият от Юлиан Нагелсман тим ще се опита да оправдае високите очаквания. Въпреки, че има три титли от европейски първенства последната е от 1996 г. След това Германия на два пъти отпадаше в груповата фаза (2000 и 2004 г.), през 2008 г. загуби финала от Испания, на предходните три турнира достигна два пъти до полуфиналите (2012 и 2016 г.) и веднъж на осминафинал (2021 г.). Германия е и рекордьор по участия на еврофинали – общо 14, като всички са поредни.

Юлиан Нагелсман върна обратно настроението в националния отбор след краха на Мондиала през 2022 г. Специалистът намери необходимия баланс между опитни играчи, талантливи футболисти и новоизгряващи звезди.

Шотландия се класира за четвърти път в своята дългогодишна футболна история на европейски финали. Във всички предходния участия шотландците отпадаха в груповата фаза и сега ще се опитат да надградят и да стигнат до елиминациите. Иначе "гайдарите“ стигнаха до турнира, завършвайки на 2-ро място в своята квалификационна група, където бяха още съставите на Испания, Норвегия, Грузия и Кипър.   

Основната част от избраниците на селекционера Стив Кларк играят в Англия, а шотландците са известни със своята здрава физика.

Германия и Шотландия се изправят за втори път един срещу друг на европейско първенство. За последно двата тима премериха сили по време на форума през 1992 г. в Швеция, когато Бундестима спечели с 2:0.

Прогноза: Германия – Шотландия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шотландия (Стив Кларк)
 
Гън
   
Хендри
МакКена
Тиърни
МакГрегър
Ралтсън
Робъртсън
МакТоминей
Макгин
Гилмор
Адамс
Хаверц
Вирц
Гюндоган
Мусиала
Крос
Андрих
Мителщад
Та
Рюдигер
Кимих
   
Нойер
 
Германия (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Германия - Шотландия 3:0

  Сподели
252