Феновете на ЦСКА може да бойкотират финала за Купата


FUTBOL-TV

Феновете на ЦСКА може да бойкотират финала за Купата

Феновете на ЦСКА заплашиха да не присъстват на финала за Купата на България срещу Локомотив Пловдив на 1 юли. Реакцията им е по повод новината, че на "червените" и "смърфовете" ще бъдат отпуснати само по 2000 билета за големия двубой. Ето какво пишат от "Трибуна Сектор Г":

ДО
Министър-председателя на Република България
Министерство на младежта и спорта
ПФЛ
БФС
РЗИ София

Уважаеми Дами и Господа,

Бихме искали да Ви информираме, че Фен клуб "Сектор Г", в ролята си на събирателна структура на организираните привърженици на ЦСКА, има за цел освен да представлява и да защитава интересите на по-голямата част от обединената червена общност. От буквално един час след края на полуфинала-реванш с "Ботев" до тази сутрин включително, получихме приблизително 15 000 заявки от фенове от цялата страна за билети за предстоящия финал. Заявки от хора, които ще дойдат в София, за да са близо до любимия отбор в тази важна битка за поредния трофей в славната му история и хора, за които отпуснатите от Ваша страна 4000 места от Националния стадион, са крайно недостатъчни.

Би било лъжа от наша страна ако кажем, че можем да поемем отговорността за това, което ще се случи ако по-голямата част от тези фенове остане извън пределите на Националния стадион. Нека сравним ситуацията със съседна Сърбия, където финала за Купата на страната се проведе с публика на стадиона и даваните за пример от премиера в мерките за борба с коронавируса Германия и Холандия, които планират да пуснат феновете на спортните съоражения на финалите за техните национални купи.

По презумпция, събитията на открито не би следвало да носят по-голям риск за здравето на хората от например отворените и работещи в момента на 50% от капацитетите си нощни клубове, в които хипотетично под влиянието на емоцията и алкохолните субстанции 300 души могат да делят помежду си по-малко от 300 кв. метра затворена площ. А това, по наши скромни изчисления, не отговаря на предписаната в наредбите социална дистанция от метър и половина.

Принципността е една от фундаменталните истини в живота ни, която служи за основа, върху която формираме поведението си. Тази приципност ни води и до края на нашето писмо и есенцията на това, което искаме да кажем - или заедно ще намерим начин всички или поне по-голямата част от желаещите да гледат мача на живо да подкрепят любимия си отбор на стадиона, спазвайки необходимите предписания за социална дистанция, или никой от нас няма да влезе и всички заедно ще наблюдаваме мача от друго място. Вярваме, че ще вземете правилното решение в името на футбола и неговите фенове!

ОТ
Организираните привърженици на ЦСКА

  Сподели
102