Димитър Пенев: Трябва да стана помощник на бате Бойко, на президента и на премиера


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Трябва да стана помощник на бате Бойко, на президента и на премиера

"Трябва да знаете, че треньорската професия е важна и сериозна. Това е съдбата на треньорите. Аз съм почетен президент, винаги съм помагал и сега няма как да не помагам. Няма да играя, но ще бъда от значение. Няма да се бъркаме на новия треньор. Когато разговаряме, ще си говорим в името на ЦСКА и за успеха на ЦСКА", заяви легендата на "армейците" Димитър Пенев, който ще бъде консултант на новия треньор на отбора.

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е свързано с успеха на дадения клуб, знаете ЦСКА е голям клуб от много години, тези последните една-две години нещата се сбъдват, от страна на ръководството всичко е нормално, има такива моменти, когато и големите треньори напускат", добави Пенев.

"Това им е задължение на футболистите, това им е техният занаят, тренират, отделно в големите отбори също ги има такива неща. Какво е вредно, състезатели има, треньори има, ръководство има, договори има, надяваме се, че нашите фенове са доста точни, разбират успехите и негативните неща, все пак за тези два-три месеца си в тройката. Всичко е възможно, има срещи, има грешки, всичко е възможно", коментира Пената евентуалната борба за титлата.

"Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна, тук няма помощ, изпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на мачовете, винаги има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този етап е така. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, но тук идва напрежението, че изпускаме два мача, които не само треньорите, но и ръководството, но и футболистите трябва да ги вземат тези мачове, които са възможни, във всеки един мач има изненади, и в Англия, Испания и Франция, виждате", заключи Пенев.

  Сподели
416