Ел Маестро: Обещанията могат да бъдат много опасни във футбола


FUTBOL-TV

Ел Маестро: Обещанията могат да бъдат много опасни във футбола

Новият старши треньор Нестор Ел Маестро даде първото си интервю за клубната телевизия и сподели своите впечатления след няколко дни работа в клуба. Той заяви, че все още опознава обстановката и играчите, но вярва, че до първия мач ще успее да подготви достатъчно добре отбора.

"Ние сме тук само от три дни. Щастлив съм. Не е твърде топло, терените са добри. Със сигурност работим усилено. Надявам се, че ще е и успешно, но човек никога не може да е сигурен. Ще бъда честен. Не знаех много за ЦСКА, преди да получа предложението. Не следях българското първенство, което мисля, че е нормално. Знаех всичко, което се знае в Европа, че ЦСКА е клуб с големи традиции, с голяма история. Дочух нещо за "Убиец на гиганти", какъвто е случаят срещу Ливърпул. Не съм сигурен коя година е било точно. Знам, че това е най-големият клуб в страната, най-голямата институция", заяви Ел Маестро.

"Работя всеки ден, затова не се притеснявайте. Когато започне сезонът, аз ще съм подготвен. Начинът, по който ЦСКА е играл през изминалия сезон е добър. Те бяха близо до върха дълго време. Със сигурност има няколко неща, които ще искам да променя. Това е защото всеки треньор е различен. Всеки има различни идеи и ние ще играем по друг начин. Ще приложа моя стил на игра. Надявам се да се приближим още по-близо. Винаги трябва да извлечете най-доброто от това, с което разполагате. Последният отбор, който водих стана шампион. Чисто индивидуално обаче нямахме необходимите умения, с каквито разполага ЦСКА. Знам, че тук трябва да играем повече, да доминираме повече. Харесвам компактни и концентрирани отбори, които печелят с 1:0 много пъти. Не съм иноватор. Нищо от това, което правя не е ново. Всичко, което прилагам съм го видял някъде. Аз следя много различни отбори. Можеш да намериш вдъхновение на много места. Харесвам Ювентус, но също така симпатизирам и Наполи, а те играят коренно различно. Можем да учим и от двата отбора. Харесвам Атлетико Мадрид в много аспекти, но Реал Мадрид също играят доста добре", добави още младият наставник.

"Искам същото като вас и като всички. Не искам да казвам думи, за които е все още рано. Знам какво искат всички. Въпросът е дали е реалистично и дали е възможно. Не мога да ви кажа дали е така след само три дни работа в клуба. От стартовия състав от миналата година - девет или десет от играчите са все още тук. Със сигурност те ще допринесат отново за доброто представяне на тима. Можем да очакваме няколко, но не много индивидуални промени. Може би малко по-различен стил на игра. Аз лично смятам, че ще сме почти готови преди първия мач след четири седмици. Трябва да работим бързо. Вижте, не мога да кажа силни думи. Обещанията могат да бъдат много опасни във футбола. За мен е много важно да играят интелигентно, но също така и със сърце, характер и емоция. Надявам се, чер мога да обещая, че когато феновете дойдат на стадиона ще видят отбор, който играе със сърце и характер", коментира още той.

"Световното? Ще подкрепям Сърбия. Треньорът ми е приятел. Бяхме заедно в Шалке и аз му желая много успех с националния тим на страната. Надявам се и моите хора от Англия най-после да направят нещо. Германия - знам някои от играчите, работил съм с тях. Германия не е моята родина, но ако се представят добре ще се радвам за тях", завърши наставникът на "армейците".

  Сподели
413