Челси ще измъкне трите точки в Португалия


П. Пенков

Челси ще измъкне трите точки в Португалия

Порто - Челси
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 29.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Матеу Лаос (Испания)


Във вторник от 21:45 часа Челси гостува на Порто в двубой от груповата фаза на Шампионска лига. "Сините" са лидери във временното подреждане в група G, след като преди две седмици постигнаха категорична победа с 4:0 у дома над Макаби Хайфа. Порто пък не успя да измъкне трите точки при визитита си на Динамо Киев, поради което се нарежда на втората позиция в групата. Колкото до представянето на двата тима в родните им първенства, то португалците са в битката за първата позиция със Спортинг Лисабон, докато Челси разочарова феновете си със слаб старт на новия сезон и временната 15-та позиция в таблицата. Порто няма загуба през настоящата кампания, но през уикенда тима прекъсна серията си от три поредни победи, записвайки равенство 2:2 срещу Мойрененсе. Колкото до Челси, то водения от Жозе Моуриньо състав се добра до трудна точка на "Сейнт Джеймсис Парк", след реми 2:2 срещу Нюкасъл. До момента "лондончани" притежават актив от 2 победи, 2 равенства и 3 загуби във Висшата лига.

Атакуващият полузащитник Ясин Брахими е единствената въпросителна в състава на Порто, след като алжиреца все още продължават да изпитва болки в следствие на травмата си. Андре Андре и Венсан Абубакар се очаква да получат титулярно място срещу Челси.

Асмир Бегович се очаква да застане на вратата и да опази ударите на Порто в този мач, поради факта, че Тибо Куртоа страда от контузия и няма да пътува с отбора за Португалия. Диего Коща се очаква да поведе атаката на тима. Джон Тери може би ще замени Курт Заоума в отбрана, който направи грешка в двубоя с Нюкасъл през уикенда.

Прогноза: Порто - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

29 август Порто - Ещорил 2:0 (Суперлига)
12 септември Арука - Порто 1:3 (Суперлига)
16 септември Динамо Киев - Порто 2:2 (Шампионска лига)
20 септември Порто - Бенфика 1:0 (Суперлига)
25 септември Морейренсе - Порто 2:2 (Суперлига)

Челси:

12 септември Евертън - Челси 3:1 (Висша лига)
16 септември Челси - Макаби Тел Авив 4:0 (Шампионска лига)
19 септември Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
23 септември Уолсъл - Челси 1:4 (Купа на Лигата)
26 септември Нюкасъл - Челси 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - Челси

6 срещи
1 победа за Порто
1 равенство
4 победи за Челси
Голова Разлика: 9:5 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267