Нюкасъл ще се прости с мечтата - Лига Европа


П. Пенков

Нюкасъл ще се прости с мечтата - Лига Европа

Нюкасъл - Бенфика
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 11.04.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)


В двубой-реванш от четвъртфиналната фаза на турнира Лига Европа Нюкасъл приема Бенфика на "Сейнт Джеймсис Парк". Свраките ще трябва излязат достатъчно подготвени и мотивирани в тази, ако ще търсят продължаване на полуфиналите, тъй като в първата среща тези загуби с 3:1 в Лисабон. Съставът на Алън Пардю стигна до този етап на надпреварата, след като острани Металист Харков и Анжи Махачкала и в двата мача с общ резултат 1:0. Черно-белите не се представят никак добре през настоящия сезон във Висшата лига на Англия, където за момента заемат 13-та позиция с актив от 36 точки. Нюкасъл се намираше и по-назад в класирането, но през последните два месеца отбора редува загуба-победа, като спечелени три точки дават изключително голям тласък на всеки тим особено намиращ се в долната част на таблицата. Именно това се случи през уикенда, когато свраките надиграха у дома Фулъм с минималното 1:0.

Алън Пардю продължава да има проблеми с контузени играчи и преди тази среща, като Бен Арфа, Дебуши, Сантон, Тиоте и Вукич са аут, поради травми. Лекуващия дълго време контузия Райън Тейлър няма да може да се върне в игра още в този мач, като се очаква това да се случи през уикенда, когато Нюкасъл е домакин на Съндърланд. Фабрисио Колочини и Масадио Хайдара се очаква да започнат на резервната скамейка, след като наскоро излекуваха травми.

Отборът на Бенфика пък острани Байер Леверкузен и Бордо за стигне до този етап от борбата. Съставът на Жорже Жесус притежава комфортна преднина след първата среща в Португалия, но трябва да подходят достатъчно сериозно към двубоя, тъй като Нюкасъл е отбор, който не се предава лесно. Относно португалското първенство, то там Орлите заемат лидерската позиция с 4 точки преднина пред втория Порто, като не победени в последните си 25 срещи от сезона. Историята показва, че Бенфика изпитва трудноси срещу английски отбори, след като тима е бил елиминиран на пет пъти на четвъртфинали.

Единствената въпросителна в състава на португалците е дали Едуардо Силва ще може да вземе участие в срещата, след като получи лека травма в коляното по врема на първия двубой.

Прогноза: Нюкасъл - Бенфика 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

14 март Нюкасъл - Анжи Махачкала 1:0 (Лига Европа)
17 март Уигън - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
30 март Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
04 април Бенфика - Нюкасъл 3:1 (Лига Европа)
07 април Нюкасъл - Фулъм 1:0 (Висша лига)

Бенфика:

14 март Бордо - Бенфика 2:3 (Лига Европа)
17 март Витория Гимараеш - Бенфика 0:4 (Суперлига)
30 март Бенфика - Рио Аве 6:1 (Суперлига)
04 април Бенфика - Нюкасъл 3:1 (Лига Европа)
07 април Олянензе - Бенфика 0:2 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Нюкасъл - Бенфика

1 среща
0 победи за Нюкасъл
0 равенства
1 победа за Бенфика
Голова Разлика: 3:1 за Бенфика

Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 3.00
Равен - 3.40
Бенфика - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Нюкасъл - 2.88
Равен - 3.25
Бенфика - 2.45

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199