Манчестър Сити ще спечели Къмюнити Шийлд


П. Пенков

Манчестър Сити ще спечели Къмюнити Шийлд

Челси - Манчестър Сити
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 12.08.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Кевин Френд


Стартът на новата кампания вече е съвсем близо, а мача за Къмюнити Шийлд между Челси и Манчестър Сити ще отмери само седмица  преди началото на елитния футболен ешелон на острова. Както знаете в борба за трофея Къмюнити вземат участие носителя на Купата на Англия (Челси) и победителя през сезона в Премиершип (Манчестър Сити). През миналата 2011 година гражданите изпуснаха своя шанс да спечелят този трофей, след като загубиха с 3:2 от червенените дяволи. За сметка на това пък Сити вдигнаха шампионската титла във Висшата по доста вълнуващ начин, отбелязвайки два гола в добавеното време срещу Куинс Парк Рейнджърс. Последният път, когато Челси и Сити се срещнаха беше през месец март, когато гражданите победиха с 2:1.

Въпреки промените в отбора на Челси лондончани успяха да спечелят ФА Къп и да си осигурят участие в борбата за Къмюнити Шийлд. Освен това сините победиха Барселона на финала в Шампионската лига, като победнота дузпа беше дело на Дидие Дрогба, който обаче реши да се раздели с Челси и да продължи кариерата си в Китай. Феновете на лондончани се надяват Фернандо Торес да преоткрие головия си нюх, като по този начин да запълни липсата оставена след напускането на Дрогба.

Тази година срещата за Къмюнити Шийлд ще се проведе на стадион "Вила Парк" в Бирмингам, тъй като на "Уембли" се провеждат финалите при мъжкия и женския футбол от Олимпийските игри. Последният път, когато "Вила Парк" е приел борбата за трофея е било през 1972 година, когато именно Манчестър Сити печели трофея, така че историята е на страната на гражданите.

За разлика от предишните няколко сезона Манчестър Сити не проведе грандиозна трансферна политика, като повечето играчи запазиха местата си в тима. Давид Силва и Марио Балотели може би няма да бъдат включени в групата за мача, тъй като взеха участие на Европейското първенстова и все още не са напълно отпочинали. Роберто Манчини вероятно ще заложи на Карлос Тевес и Серхио Агуеро в атакуващ план, като Самир Насри ще заемеме мястото на Силва.

За разлика от Сити, доста неща се промениха в отбора на Челси след 19-ти май. Сред редиците на лондончани вече не фигурират Дидие Дрогба, Саломон Калу и Жозе Босингва, но за сметка на това клуба привелече имена като - Марко Марин, Еден Азар и Оскар. Последния няма да може да вземе участие, тъй като е част от отбора на Бразилия, който се класира за финала на Олимпийските игри.

Определено очакванията към Манчестър Сити са много по-големи през предстоящия сезон, но пък Челси се нуждае от тази титла, което ще се отрази върху самочувствието на отбора при старта на кампанията. Определно ще станем свидетели на един прекрасен двубой между едни от най-добрите отбори в света.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

19 юли Сиатъл Саундърс - Челси 2:4 (Приятелска среща)
23 юли Челси - ПСЖ 1:1 (Приятелска среща)
26 юли Звездите на МЛС - Челси 3:2 (Приятелска среща)
28 юли Челси - Милан 0:1 (Приятелска среща)
04 август Брайтън - Челси 3:1 (Приятелска среща)

Манчестър Сити:

20 юли Бешикташ - Манчестър Сити 0:2 (Приятелска среща)
27 юли Арсенал - Манчестър Сити 0:2 (Приятелска среща)
31 юли Олдъм - Манчестър Сити 2:1 (Приятелска среща)
04 август Волфсбург - Манчестър Сити 0:2 (Приятелска среща)
05 август Лимерик - Манчестър Сити 0:4 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Сити

130 срещи
40 победи за Челси
35 равенства
55 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 192:165 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 3.25
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 3.15
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166