Ливърпул приема Арсенал в ранното съботно дерби


П. Пенков

Ливърпул приема Арсенал в ранното съботно дерби

Ливърпул - Арсенал
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 03.03.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Марк Холси

В събота от 14:45 часа Ливърпул приема Арсенал на "Анфийд", като мърсисайдци ще се опитат да скъсят изоставането си от първите четири в подреждането. Миналия уикенд съставът на Кени Далглиш си припомни отново вкуса на успеха, след като спечели трудно титлата в Карлинг Къп, като цели 6 години тима не беше печелил трофей. Това се случи в драматичен финал на "Уембли" срещу Кардиф Сити, в който победителят беше излъчен след изпълнение на дузпи, след като двата отбора не успяха да се надиграят, както в редовното, така и в продълженията на двубоя. Спечелена титла вдъхнови мърсисайдци, които си поставиха за цел триумфиране в ФА Къп през месец май и завършване на четвъртата позиция в края на кампанията. Първата цел е реално достижима, след като отбора се класира за четвъртфиналите на турнира, където първо ще трябва да се изправи срещу Стоук Сити и след това да мисли за продължаване напред. Другата цел на тима е финиширане на четвъртата позиция, което може би е по-трудна задача, тъй като в момента червените заемат седмата позиция, на седем точки разлика от така желаното място, за което също се борят и отборите на Арсенал, Челси и Нюкасъл.

Десният бранител на Ливърпул Глен Джонсън се завърна в града на Бийтълс, след като получи лека травма по време на тренировъчни занимания с националния отбор на Англия, но вече е възстановен и готов да излезе срещу артилеристите. Даниел Агер може би ще отсъства около месец, след като счупи едно от ребратата си по време на финала за Карлинг Къп срещу Кардиф. В този мач Джордън Хендерсон не успя особено да впечатли мениджъра Кени Далглиш, докато Даунинг направи един от най-добрите си мачове с червената фланелка. Капитанът Стивън Джерард, който напусна терена в 30-та минута в контролата с Холандия, остава под въпрос за срещата с Арсенал, след като получи разтежение.

Лондончани най-накрая успяха да си върнат четвъртото място, след като миналия уикенд показа страхотен футболен дух обръщайки резултата в своя полза в градското им дерби с Тотнъм. Шпорите първи успяха да поведат с две попадение на съперника си, но съставът на Арсен Венгер намери вдъхновен, което доведе до пълен разгром на белите, след като срещата на "Емирейтс" завърши с 5:2 в полза на топчиите. Така съставът на Арсен Венгер се реваншира на феновете си за две поредни загуба, които записа отбора преди този мач. На 15 февруари артилеристите бяха надиграни с категоричното 4:0 при визитата им в Милано в първи двубой от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Три дни по-късно Арсенал отпадна от борбата във ФА Къп, след като не успя да се противопостави на Съндърланд и загуби с 2:0 на "Стейдиъм ъф Лайт".

Вермаелен и Росицки остават под въпрос за гостуването на "Анфийлд", след като получи леки травми по време на дербито с Тотнъм, докато съотборника им Арън Рамзи със сигурност пропуска срещата, поради контузия. Ако Росицки не успее да се възстанови навреме, то Бенаюн може да заеме позиция в средата на полузащитата, точно зад Робин ван Перси, докато Жервиньо и Чембърлейн ще се борят за позицията на левия фланг.

От една страна Ливърпул ще се борят на всяка една цена за победата в този мач, особено след триумфа им в Карлинг Къп, докато Арсенал ще се опита да запази разликата си пред останалите, като вдъхновение също не липсва в редиците на Арсен Венгер след обрата срещу Тотнъм.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:


31 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
06 февруари Ливърпул - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
11 февруари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
19 февруари Ливърпул - Брайтън 6:1 (ФА Къп)
26 февруари Кардиф - Ливърпул 2:2 - 2:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)

Арсенал:


04 февруари Арсенал - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
11 февруари Съндърланд - Арсенал 1:2 (Висша лига)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
18 февруари Съндърланд - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
26 февруари Арсенал - Тотнъм 5:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Арсенал

183 срещи
72 победи за Ливърпул
47 равенства
64 победи за Арсенал
Голова Разлика: 264:238 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.00
Равен - 3.50
Арсенал - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.00
Равен - 3.40
Арсенал - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147