Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига

Нотингам Форест - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Сити Граунд
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам Форест спечели само 1 от последните 10 кръга на Висшата лига и това бе с 1:0 над Лийдс през февруари. В момента тимът е на 2 точки над опасността, а у дома статистиката сочи 1 загуба в последните 10. Ситуацията с контузените обаче е много сложна и 14 човека имат проблеми - със сигурност контузени са Боли, Хендерсън, Бианконе и Ричардс, а под въпрос са Орие, Йейтс, Денис, Джонсън, Ууд, МакКена, Ауони, Хенеси, Аю и Кояте.

При гостите проблемите също не са малко с наказаните Джони и Нунеш, като Каладжич, Чикиньо и Хи-Чан са контузени, а под въпрос още Траоре и Буено.

Уулвс има само 2 победи в гостуванията си през сезона и в последните 6 победи само веднъж. "Вълците" са на 3 точки над опасността и победа над директен съперник ще е ценна за всеки от съперниците тук.

И двата отбора са вкарали по 22 гола за сезона, което заедно с Кристъл Палас е дъното на статистиката. С толкова контузии и липсващи везните няма как да са в полза на домакините.

Прогноза: Нотингам Форест - Уулвърхемптън Уондърърс 0:1

 

Кристъл Палас - Лестър Сити
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Това е една от срещите от значение за класирането на дъното от кръга. Кристъл Палас все още няма победа в 2023 г. и последната победа бе в последния ден от миналата година над Борнемут. Сега Рой Ходжсън бе назначен да спасява положението и предстои да видим как ще стартира кариерата начело на Палас.

Лестър в момента е на точка над опасността, а позитивното за този случай е, че "лисиците" имат повече спечелени точки на гости, отколкото у дома. И въпреки това в последните 6 гостувания те нямат победа.

И двата тима имат известни проблеми с липсващи играчи, но по-важните играчи на Брендан Роджърс се завърнаха наскоро и резултатите може би ще последват.

Прогноза: Кристъл Палас - Лестър Сити 0:1

 

Брайтън - Брентфорд
Стадион: АМЕКС
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън идва в тази среща след 4 победи в последните 5 мача във всички турнири, в които бе допуснат само 1 гол. "Чайките" имат само 1 загуба в последните 9 кръга на Висшата лига и се справят добре на седмата позиция наравно с Ливърпул и Брентфорд с по 42 точки.

Брентфорд има само 1 загуба в 2023 г. и тя бе от Евертън, но иначе не видяхме поражение в 14 от последните 15. Иван Тоней е в прекрасна форма този сезон и получи дебют за Англия, с което вероятно е повишил увереността. В лигата с неговите 16 гола той отстъпва само на Хари Кейн и Ерлинг Холанд.

Двата тима се намират в добра форма и общо състояние, което може да доведе до прекрасен двубой и вероятно равенство.

Прогноза: Брайтън - Брентфорд 1:1

 

Борнемут - Фулъм
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 17:00

Борнемут остава в опасната зона но последните победи над Уулвс и Ливърпул донесоха позитивизъм. "Черешките" имат само 1 загуба от последните 4 у дома и тя бе от Ман Сити, което е важно в този момент когато противникът има проблеми в състава.

Фулъм ще трябва да се справя с наказанията на Вилиан и Митрович след скандалната среща с Манчестър Юнайтед от ФА Къп преди националната пауза. Жоао Палиня обаче се връща и с него тимът ще се надява да прекрати серията от 3 без победа в лигата.

Последната среща между тези отбори завърши при 1:1 в размененото гостуване, и това може да се повтори в този случай.

Прогноза: Борнемут - Фулъм 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Саутхемптън
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 02.04.2023 г.
Час: 16:00ч.

Уест Хем има само 1 победа в последните 6 мача в лигата, но тя бе забележителна с 4:0 над Нотингам Форест. У дома "чуковете" нямат загуба в 4 поредни срещи.

Саутхемптън бе в губеща позиция в последния мач но вкара два пъти за да вземе точка от Тотнъм за крайното 3:3. Все пак тимът остава на дъното и в този случай битката е с пряк съперник, който се намира също в опасност от изпадане на 18то място.

В двата тима няма нови проблеми в здравословен план. Миналата година "светците" спечелиха тази среща тук, но преди това 4 години поред бяха в ролята на губещ. Уест Хем изглежда солидно у дома и Дейвид Мойс ще търси победата в опит да се покачи в безопасността.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Саутхемптън 1:0

 

Евертън - Тотнъм
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 03.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Евертън избегна загубата в три мача поред и сега посреща труден съперник, но с определени проблеми точно в момента след напускането на Антонио Конте от мениджърския пост. Така Евертън отвори дистанция 2 точки над опасната зона и има шанс да задържи това. У дома формата сочи 3 победи от 4.

Тотнъм направи 3:3 със Саутхемптън последно и събитията доведоха до смяна на мениджъра. Кристиан Стелини и Райън Мейсън поеха нещата за момента и първата им задача ще е да се поправи формата на гости след като липсва победа в последните 3 опита. Те ще трябва да се справят с липса на доста хора - Бисума, Бентанкур, Емерсон, Дейвис, Лорис, Перишич, Сесеньон и Ришарлисон.

При домакините само Таунсенд продължава да липсва и Калвърт-Люин е под въпрос.

Тотнъм няма победа на "Гудисън" от 2012 г. в лигата. Ситуацията при гостите е усложнена и това състояние може да продължи.

Прогноза: Евертън - Тотнъм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
402